CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Kupası için Katar'da düzenlenen resepsiyonda "katil" dediği Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile bir araya geldi. Erdoğan ile Sisi'nin el sıkıştığı anlara ait fotoğraflar akıllara Erdoğan'ın Sisi hakkında söylediği sözleri getirdi.

Erdoğan, "Beni Sisi ile barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum" demişti. 2013 yılında ise Erdoğan "Biz Mısır'ı görmezden gelirsek Osmangazi'nin torunlarının ruhu karşısında eziliriz" diyerek "rabia" etiketi kullanmıştı.

Tepki çeken fotoğraf sonrası Katar dönüşü konuşan Erdoğan, Sisi ile olan görüntüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu" dedi ve "Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın?" mesajı verdi.

"SÜREÇ BAŞLADI MI!"

Erdoğan'ın uçağına aldığı isimlerden A Haber çalışanı Cansın Helvacı'nın "Tüm Türkiye şu an Sisi ile görüştüğünüz fotoğraf karesini konuşuyor. Gerçekten çok merak ediliyor, ne konuşuldu; bir süreç mi başladı? Daha önce bu konuya ilişkin açıklamalarınız olmuştu 'normalleşme adımları atılabilir' diye. Dünya Kupası'nın önüne geçti bu kare. Ne söylersiniz buna ilişkin?" sorusuna tam cevabı ise şöyle:

"Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık. Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum; Türkiye- Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir.

Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz'de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim."