CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı 3,5 saat sürdü.

Yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerin değerlendirildiği toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

- Amasra ilçesinde kömür ocağında meydana gelen patlamada 41 kardeşimizi şehit verdik. Ertesi gün hem bölgeyi ziyaret ettik, şehitlerimizin cenazelerine katıldık. Bartın’daki benzeri kazaların önüne geçmek için atacağımız adımların arasında bölgede madenciliğe özel bir meslek lisesi açmak da bulunuyor.

- Amasra’dan alınan dersler ışığında ülkemizdeki tüm madenlerin durumları baştan sona gözden geçirilmektedir. Yaşanan kazayla ilgili iş güvenliğinden, teknik eksikliklere kadar her şey araştırılıyor. Ortaya çıkacak sonuçlara göre gereken yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

"KONUT, İŞ YERİ VE ARSA PROJESİNİN İLK TEMEL ATMA TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

- Malatyalı ve Diyarbakırlı kardeşlerime bize gösterdikleri sevgi, coşku, muhabbet için şükranlarımı sunuyorum. Diyarbakır’da 70 bin kişinin katıldığı toplu açılış ve miting farklı bir heyecana vesile olmuştur. Havaalanından toplu açılışın yapılacağı meydana kadar bir başka heyecan ve coşku vardı. Bu vesile ile bölücü terör örgütünün zorla kopardığı evlatlarına kavuşmak için mücadele veren cesur Diyarbakır annelerini yürekten selamlıyorum.

- Yarın Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, iş yeri ve arsa projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu’nda yapacağız. Cumartesi günü Türkiye’nin otomobili TOGG’un banttan indirme törenine katılacağız.

- Kasım ayında Endonezya’da Bali’de yapılacak olan bir dizi yurt dışı programımız olacak. Önümüzdeki yıl vasıl olacağımız Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına büyük heyecanla, şevkle, coşkuyla hazırlanıyoruz.

TÜRKİYE YÜZYILI MESAJI

- Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz Türkiye Yüzyılı vizyonu yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Bu atılımı dünyanın tarihi dönüşüm yaşadığı dönemde hayata geçiriyoruz.

- Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç, siyasi, iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmeleriyle dünyadaki olan bitenlerden ayrı değildir. İnşallah bu dönemde de dünyamız parıltılı kavramların ambalajı içinde önümüze getirilen insan fıtratını bozarak yeniden felaketin eşiğine getirilen sapkın hezeyanlardan kurtarılacaktır.

- Türkiye Yüzyılı hedefimiz sadece milletimizin refahını yükseltme, ülkemizi bölgesel ve küresel güç haline getirme gayesini taşımıyor. İnanç, kültür medeniyet köklerini yeniden ihya edeceğimiz bir adımdır.

- Gelin Türkiye Yüzyılı’nı geçtiğimiz 20 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerine inşa edelim. İri olarak, bir olarak, diri olarak, kardeş olarak hep birlikte Türkiye olarak 2023’ü ülkemizin en büyük atılımı gerçekleştirelim.

- Sınırlarımıza saldıran, şehirlerimizi kana ve ateşe boyamaya çalışan terör örgütlerinden darbecilere karşı nice tehditle mücadele ettik. Teröristlerin ülkemizi yangın yerine çalıştığı günlerden, devletin tepelerine binen yumruğundan kaçacak delik arayacak hale gelmelerinin huzuru içindeyiz.

- Partimizi kapatma girişimlerine kadar varan bu tür yanlış girişimlerin artık akla bile gelmeyeceği demokratik olgunluk seviyesine ulaştık. Kifayetsiz siyasetçilerle de ulaştık. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik bağımsızlığını hazmedemeyen emperyalistlerin farklı görünüm ve oyunlarıyla boğuştuk.

- Çifte standartları, gizli açık ambargoları fırsata dönüştürerek kendi göbeğimizi kesecek adımlarla her alanda gücümüze güç kattık. Engelleme çabalarının hepsinin üstesinden gelerek demokrasi ve kalkınma devrimlerimizi birer birer hayata geçirdik.

- Kökenine, inancına, meşrebine, siyasi ve sosyal tercihine bakmadan her bir vatandaşımızı layık olduğu haklara, özgürlüklere, refah düzeyine, gelecek güvencesine kavuşturmakta kararlıyız. Huzurun, gelişme ve kalkınma hamlelerinin engellenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla, işçisi, memur, sanayicisi bizimle olduğu müddetçe Allah’ın izniyle bizi engelleyecek güç tanımıyoruz.

- Ülkemizin zenginliğini milletimizin her kesimiyle adil şekilde paylaşma ilkemizi, sosyal devlet ilkesiyle hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Geçmişte yakacak gıda gibi birkaç başlıkta destek alan ailelerimiz elektrikten, kiraya kadar geniş bir yelpazede devleti yanlarında bulmaktadır.

- Büyüğü ile annesiyle, çocuğuyla bütün olarak ailenin tamamını koruyacak, gözetecek, güçlendirecek çalışmalara ağırlık veriyoruz. Aileye yönelik hizmetlerimizi genişletmeye çalışan yeni bir adımın müjdesini paylaşmak istiyorum.

- Kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik Aile Destek Merkezleri ve Sosyal Dayanışma Merkezleri var. Kadınlarımızı üretken hale getirmeyi, çocuklarımızın sağlıklı gelişim göstermeye dönük faaliyetler sürdürülüyor. Kadın ne kadar güçlü olursa tüm aileyi ayakta tutmakta başarılı olacaktır.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

- Tabipler Birliği Başkanı ile ilgili yargı harekete geçmiştir. Bu ismin (Türk Tabipleri Birliği) gerekirse yasal düzenlemeyle değiştirilmesini sağlayacağız Böyle bir şahsın adı Türk'le başlayan kurumun başında olmasını milletimizin tüm fertlerini rahatsız ettiğine inanıyorum.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından, soruşturma başlatmıştı.