CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Yaklaşık 2 saat 30 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Milletimizin ve tüm Müslümanların Muharrem ayını tebrik ediyorum. Hz. Hüseyin efendimizin şehit edilmesi nedeniyle de matem günüdür.

- Tahıl krizinde önemli bir dönüm noktasındayız. İstanbul’daki anlaşma düğümü çözdü. Tahıl krizinin aşılması konusunda atılan adımlar, ülkemizin gayreti herkes tarafından kabul edilmekte.

- Tahıl krizi gayretimizle aşıldı. Sürecin sağlıklı yürümesi için de gayret sarf ediyoruz.

- Bu süreci takip edecek koordinasyon merkezi İstanbul’da bir araya geldi. Bu arada ilk gemi de yola çıktı.

TERÖRLE MÜCADELE

- Terör örgütleriyle mücadelemizde sınırları aşarak güven iklimi tesis ettik.

"SIKINTILARI SABREDEREK AŞACAĞIZ"

- Mevcut sıkıntıların üstesinden sabrederek geleceğiz. Önümüzdeki fırsatlar ödediğimiz bedellerden fazla.

- Ekonomide bir tercihte bulunduk. Ya işsizliği artıracak kararlar alacaktık ya da istihdamı artıracak adımlar atacaktık. Biz istihdamdan yana tercimizi kullandık.

- Birileri ekonomi politikamızın başarısını gölgelemek istese de uluslararası değerlendirmeler tersini söylüyor.

ENFLASYON AÇIKLAMASI

- Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler 2022 yılını 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımıza işaret ediyor.

- 2022'de vatandaşı enflasyona karşı korumak için vazgeçtiğimiz kamu geliri 251 milyar TL’yi bulacaktır. Yeni yılın ilk aylarıyla birlikte enflasyonun düşüş trendine gireceğini umut ediyoruz.

"FINDIK FİYATINI AÇIKLADIK MEYDAN PATLADI"

- Ordu'da fındık fiyatlarını açıkladık. Bay Kemal ne diyor; Ben 72'den düşünmüştüm. Senin sırtında küfe yok. Yavru muhalefet de 75 düşünüyormuş.

- Biz icraatla konuşuyoruz. Ordu'da bahçelere gidip vatandaşla konuştuk, gönüllerinden geçenleri bize söylediler ve biz de meydanda fiyatı açıkladık. O zaman da tabi meydan patladı. Vatandaşla hemhal olmak başka bir şey.

VATANDAŞA TASARRUF ÇAĞRISI

- Vatandaşımızdan dışa bağımlı olduğumuz enerji kaynaklarını tasarruflu kullanmalarını bekliyoruz.

- Sosyal yardımları mutlak yoksullukla sınırlı tutmayarak adil dağıtım yapıyoruz. Fiyatlarda da durulma eğilimi başladı. Ekonomide küresel fiyatlarla ilgili kısımda da bir iyileşme olacaktır.

SOSYAL KONUT PROJESİ

- Ülkemizin 81 ilinde toplu konut projelerine devam ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyoruz. Hazırlıklar bitmek üzere. Vatandaşı kira öder gibi taksitlerle ev sahibi yapacağız. Konut kampanyasının ayrıntılarını önümüzdeki ay açıklayacağız.

- Bu adım kiraların da düşmesine neden olacaktır. Bu projede de gaziler ile şehit yakınları, emekliler ve yeni evlenecekler ayrıcalıklı olacak.