CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı" iddialarını yalanladı.

ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı hakkında ortaya atılan "mesnetsiz iddiaları" reddetti. Altun, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığına ilişkin bazı hesaplarda yer alan iddiaların ekran görüntülerini paylaşarak "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlığı hakkında ortaya atılan bu mesnetsiz iddiaları kesin olarak reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Altun, "Ne kadar dezenformasyon yaparlarsa yapsınlar Türk milletinin liderinin yanında olduğu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin 14 Mayıs seçimlerinden zaferle ayrılacağı gerçeğini değiştiremeyecekler” mesajını paylaştı.

'HAFİF BİR ÜŞÜTME'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da gazetecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin sorularını cevapladı.

Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Oktay, "Cumhurbaşkanımızın sağlık durumu çok iyi. Biz sürekli iletişim halindeyiz. Programlarda revize her zaman olabilir. Cumhurbaşkanımız çalışmalarına devam edecek. Çok yoğun programları vardı. Kendisi de ifade etti, hafif bir üşütme geçirdi" dedi.

'AHLAKSIZCA YALAN HABER'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “Sn Cumhurbaşkanımızın sağlığıyla ilgili bazı yabancı basın yayın organlarında ahlaksızca yalan haber yapılmaktadır. Sn Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. Küçük bir istirahat sonrası programlarına aynı şekilde devam edecektir. Milletimizin sağlık, afiyet dilekleri ve dualarına şükranlarımızı sunarız… Dünyanın her yerinden çeşitli ülke insanlarından gönderilen geçmiş olsun dileklerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN KOCA: DURUMU GAYET İYİ

Sağlık Bakan Fahrettin Koca da Konya'da katıldığı açılış töreninde Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan'ın "gastroenterit enfeksiyonu" geçirdiğini kaydeden Koca, enfeksiyonun etkisinin azaldığını ve Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek şöyle dedi: Cumhurbaşkanımızın sizlere selamı var. Sağlığı ile ilgili bilgi vermeye çalışacağım. Sağlık durumu gayet iyi. Geçirmiş olduğu gastroenterit enfeksiyonun etkisi azalmış durumda. En kısa zamanda programlarına devam edecekler."