CiddiGazete- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yerel seçimlerin sona ermesinin ardından sonuçlar büyük ölçüde belli oldu.

Seçimlerde 208 bin 236 kayıtlı seçmen, 18 belediye başkanı, 220 belediye meclis üyesi, 240 muhtar ve 960 ihtiyar heyeti üyesini belirlemek üzere 768 sandıkta oy kullandı.

"HALK HÜKUMETE UYARI VERDİ"

YDP Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yerel seçimlerde belediye başkanlıklarının belli olduğunu belirten Arıklı, "Partiler açısından asıl değerlendirme, Belediye Meclis üyeliklerinde alınan oy oranlarının ortaya çıkmasından sonra yapılacaktır" diyerek şu ifadeleri kullandı:

- Çünkü yerel seçimlerde partilerin gücü, Belediye Başkan sayısına göre değil, Belediye Meclislerinde aldıkları oya göre belirlenir.

- Alınan sonuçları değerlendirdiğimizde ittifak adaylarından 8 Tanesi ipi göğüslemiş, CTP 7 Belediye Başkanlığı kazanmıştır. TDP ise Lefkoşaya adını yazmıştır. 2 Belediyede ise Bağımsız adaylar ipi göğüslemiştir.

- Bu sonuçlar ittifak açısından kötü olmadığı gibi, büyük bir başarıdan da bahsedilemez.

- Özellikle Mağusa ve Girne'nin kaybı, İttifak açısından oldukça üzüntü vericidir.

- İttifakı oluşturan her 3 Parti de, Belediye Meclis seçim sonuçlarına bakarak gereken değerlendirmeleri yapacak ve halkın verdiği mesaja göre bundan sonraki yol haritasını belirleyeceklerdir.

PROF. DR. ERHAN ARIKLI KİMDİR?

Ülkücü- milliyetçi çizgiden gelen Erhan Arıklı, 1962 yılında Ardahan'da dünyaya geldi. 1985 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Birinci yüksek lisansını Ankara'da, ikinci yüksek lisansını Uluslararası Girne Amerikan Üniversitesi'nde, üçüncü yüksek lisansını Azebaycan Beynelhalk Üniversitesi'nde ve doktorasını Azerbaycan İlimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü'nde yaptı.

1991 yılından itibaren KKTC'nin yurt dışında tanıtılması için çalışmalar yaptı. Türk devlet ve topluluklarında konferanslar verip, Çeçenistan Cumhurbaşkanı Dudayev tarafından "Üstün Hizmet Madalyası" ile taltif edildi.

2005 yılında KKTC Dışişleri Bakanı'nın özel temsilcisi sıfatı ile Azerbaycan'da görevlendirildi ve KKTC'den Azerbaycan'a doğrudan uçuşların gerçekleşmesini organize etti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından Kırgızistan'da temsilci olarak görevlendirildi. Burada görev yaparken ilmi çalışmalarına da devam etti, "Yaşayan Türk Halkları ve Tarihleri" ve "Türk Halkları Kültür Tarihi" isimli iki kitap daha yayımladı.

Kırgızistan'daki resmi görevinin bitimini müteakip akademisyen olarak Kırgızistan Devlet Arabayev Üniversitesi'nde çalışmaya başladı. Burada Türkoloji Bölümünü kurdu. 1992 yılında Milliyetçi Düşünce Derneği, 1994 yılında ise Türk Birliği Kültür Merkezi (Türk-Bir) Genel Başkanlığı yaptı.

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı olarak 7 Ocak 2018 tarihinde Milletvekilliği Erken Genel Seçimlerinde Yeniden Doğuş Partisi Gazimağusa milletvekili seçildi. 9 Aralık 2020 tarihinde kurulan UBP-DP-YDP Koalisyon Hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı olarak görev aldı. Bu görevi 5 Kasım 2021 tarihinde sona erdi. Ardından kurulan koalisyon hükümetinde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı oldu.

Arıklı evli ve üç çocuk babasıdır.