CiddiGazete- Samsun bağımsız milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti saflarına katıldı. Erhan Usta için Ankara'da katılım töreni düzenlendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erhan Usta'yı İYİ Parti'ye daha önce davet ettiğini ancak Usta'nın o dönem olumlu cevap vermediğini ancak eşini ikna ederek transferi gerçekleştirdiğini anlattı.

Fotoğraflar: CiddiGazete

Akşener'in konuşmasında sonra kürsüye gelen Erhan Usta, aynı mahallenin çocukları olduklarını belirterek, bağımsız siyaset yapabileceği bir ortama geldiği ifade ederek davet için Meral Akşener'e teşekkür etti. Usta'nın katılımıyla, İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 38 oldu.

İYİ PARTİ'NİN SÜRPRİZİNİ CİDDİGAZETE BOZDU!

İYİ Parti, dün program davetini basın merkezlerine gönderdi ancak içeriği hakkında bilgi vermedi. CiddiGazete, Erhan Usta'nın İYİ Parti saflarına katılacağını duyurarak, siyaset kulislerini hareketlendirdi.

Erhan Usta'nın daha önce Ali Babacan'ın DEVA Partisi'ne geçeceği öne sürülmüştü.

MHP'DEN İHRAÇ SÜRECİ

Samsun milletvekili Erhan Usta, TBMM'de yaptığı konuşmada, "Bütçede lüzumsuz harcamalar var ise gözden geçirilmelidir" deyince, 24 Ekim 2018 tarihinde Devlet Bahçeli tarafından MHP Grup Başkanvekilliği görevinden alınmıştı.

Usta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AKP ile MHP arasındaki "ittifak" görüşmeleri için "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil" dedikten sonra da MHP'den ihraç edildi.