CiddiGazete- Millet İttifakı olarak seçime girmeye hazırlanan altılı masada yer alan siyasi partilerin genel başkanları, cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde toplandı.

Toplantının ardından, altı genel başkanın imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere bir araya geleceğiz" denildi.

Toplantıyı değerlendiren İyi Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. Usta, şunları kaydetti:

- İsimde anlaşma anlamına geldiğini düşünmüyorum. Öyle bir şey olmuş olsaydı çok net bir şekilde 'İsim konusunda anlaşıldı, 6 Mart’ta açıklanacak' denilebilirdi. Ama öyle bir durum yok.

- Belki bir isim havuzu oluştu. Gelen isimlerin 6 Mart'a kadar nasıl değerlendirileceği konusunda bir ortak anlayışa ulaşılmış olmalı. Ben böyle anlıyorum.

- Bu konuların üzerinde uzun süredir çalışılıyor. Onunla ilgili alternatifler de masaya konuşmuş olabilir. Bunlar da yetkili kurullarda tek bir isim konusu değil, nihai olarak parti görüşünü oluşturma amacıyla onlar da gündeme gelecektir diye değerlendiriyorum. Orada birçok alternatif oluşturulabilir.

- Biz altılı masayı çok önemsiyoruz. Milletimizin çok ciddi bir ümidi var. İstişare uzlaşı ve halkın tercihleri, yani bu ilkeler çerçevesinde karar alınması lazım. "Aday şu olacak" şeklindeki tartışmaları da kabul etme imkanı olmaz.

- Hepimizin bildiği, kamuoyunda konuşulan anketler var. Çok hızlı bir şekilde bir çalışma tekrar yapılabilir.