CiddiGazete- CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkanı Muharrem Erkek, oy tutanakları ile Yüksek Seçim Kurulu sistemine girilen oylardaki tutarsızlıklarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP sandık sistemine dair bilgi veren Erkek, YSK sistemine girilmiş oylar ile sonuç tutanağında farklılık varsa sistemlerinin "kırmızı alarm" verdiğini ifade etti. Erkek, sistemi şu sözlerle anlattı:

"Aynı sonuç tutanağı YSK sistemine girmiş ve arada fark varsa bizim sistemimizde 'kırmızı alarm' veriyor. Kırmızıya dönüyor o sandık. Genel merkez, il seçim kurulu, ilçe seçim kurulu görüyor. Burada düzeltmeler ve itirazlar başlıyor. Son derece sağlıklı alt yapımız var. Her bir oyu takip ediyoruz. Yüzde 99.9'unda ıslak imzalı sonuçları sisteme girdik."

Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimine dair 2 bin 269 sandıkta farklılık tespit ettiklerini aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanlığında 2 bin 269 sandık sonuç tutanağında farklılık tespit ettik. Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine olanları ayrıca tespit ediyoruz. Hepsinin itirazları pazartesi 17.00 itibarıyla yapıldı. Milletvekilliği için toplam 4 bin 825 sandıkta CHP ve İYİ Parti aleyhine farklılık uyuşmazlık tespit ettik. Bunların da itirazlarını yaptık.

Bütün sandıkların sonuçları YSK tutanakları karşılaştırılarak kontrol edildi ve itiraz edildi. Genel sonuçları değiştirmeyecek nitelikte de olsa her bir oyu takip ediyoruz. İstanbul'da ilçe ilçe hepsi tespit edildi. 64 milyonun üzerinde seçmenimiz var. 55 milyonu aşkın seçmen oy kullandı. Bu oyların 1 milyondan fazlası geçersiz."

SANDIĞA GİTMEYEN SEÇMENE ÇAĞRI

Erkek, sandığa gitmeyen 8 milyonu aşkın seçmene çağrıda bulunarak, "Sandığa gitmeyen 8 milyon seçmen var. Geçersiz oylarla birlikte 9 milyon 332 bin 698 seçmen iradesini ortaya koymamış. Bu seçim çok daha basit bir seçim olacak. 14 Mayıs'taki seçim bitti. Bu seçimin kazananı olmadı. Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten cumhurbaşkanı güven oyu alamadı. Yeniden seçime gidiyoruz. Yeni bir maça çıkılacak bu maç sıfır sıfır başlıyor. Onun için lütfen herkes sandığa gitsin" dedi.