CiddiGazete- Futbol yorumcusu eski hakem Erman Toroğlu, hakemliği bırakan Cüneyt Çakır'ın, Türkiye Futbol Federasyonu'ndaki yeni görevinde ne kadar maaş aldığını açıkladı. A Spor’da yayımlanan 90+1 programında konuşan Toroğlu, Cüneyt Çakır’ın hakem eğitmenliği için aylık 100 bin TL maaş alacağını iddia etti ve "Cüneyt Çakır her hafta maça gidecek. Onun için de 10 bin TL verilecek. Versinler. Peki bunu niye açıklamıyorsunuz? Niye gizli kapaklı yapıyorsunuz?" diye konuştu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’de ve dünya çapında önemli maçlar yöneten Çakır'ın yurtdışından teklifler almasına rağmen Türk hakemliğine hizmet etmek istediğini söylemişti. Daha sonra Cüneyt Çakır’ın alt kategorilerdeki hakemlere eğitim vereceği açıklanmıştı.

"İKİLİ OYNAMAYACAKSINIZ"

"Bazı Galatasaraylı yöneticilerin, teknik direktör Fatih Terim'i TFF'ye şikayet ettiği" iddiasını da yeniden gündeme getiren Toroğlu, o isimlerin Yusuf Günay, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak olduğunu söyledi. Toroğlu, eski TFF yöneticisi Selim Soydan'ın iddiasıyla ilgili şöyle konuştu:

"Geçen gün Selim Soydan'ı dinledim. Galatasaray yöneticilerinin gidip 'Şu Fatih Terim'e cezayı fazla verin de kurtulalım' diye bir laf söyledi. Bunu araştırdım, karşıma üç tane isim çıktı. Beni de ararlarsa haftaya söyleyeceğim. Bu Galatasaray camiası için önemli bir olay. Ya bunlardan biri ya da üçü. Yusuf Günay, Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak. Kusura bakmayın, ikili oynamayacaksınız."

Selim Soydan, Fatih Terim'in Galatasaray'da görev yaptığı bir dönemde aldığı cezadan sonra sarı- kırmızılı 3 yöneticinin federasyona savunma için gittiğini ancak, "Fatih'e ceza verin de kurtulalım" şeklinde konuştuğunu ifade etmişti. Soydan, "Ben TFF'de görevli değildim o zaman ama bunların kim olduğunu öğrendim, söylemem ayıp olur. Fatih Terim de bunu biliyor ama susuyor" demişti.