2023’te işletmeye alınması hedeflenen 20 milyar dolara mal olacak Akkuyu Nükleer Santralı’nın temeli atıldı. Mersin’e inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santralı’nın temel atma törenine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Akkuyu Santralı’nın inşa edileceği Mersin’in Gülnar İlçesi’ne canlı bağlantı yapıldı. 
Keşke bir canlı bağlantı da Ervin İbrahim ile yapılabilse!
Ervin de kim? Diyebilirsiniz... Öyle ya, ateş düştüğü yeri yakarmış...
Rusya'nın işgalindeki Kırım'da kaçırılan ve ölü ya da diri haberi alınamayan Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu ve Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Ervin İbrahim’in âkıbeti meçhul.
İKİ YILDAN BERİ...
Rusya Federasyonu, işgali altında tuttuğu Kırım’da işlemeye devam ettiği insanlık suçlarına bir yenisini daha eklemiştir. Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi 30 yaşındaki Ervin İbragimov, 24 Mayıs 2016 gecesi saat 23.00’de arabası durdurularak polis üniformalı kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştır. Halen kayıp olan Ervin İbragimov’dan bir haber alınamamaktadır. Bu, bugüne kadar Kırım’da yaşanan insan kaçırma suçlarının yeni bir tekrarıdır. İşgalin başlamasından bugüne Kırım Tatarlarına karşı alenen suç işleyenlerin, bundan sonra da barbarca ve vahşice suç işlemeye devam edeceği çok açıktır. Rusya Federasyonu, bütün bu suçların failidir. Uluslararası mahkemelerde bu suçların hesabını vermeli ve cezasını almalıdır. Dünya ulusları ve devletleri, bu vahşice suçlara son verecek bütün tedbirleri derhal almalıdır.
Rusya tarafından işgal altında tutulan Kırım’ın Bahçesaray şehrinde 24 Mayıs 2016 tarihinde kaçırılan Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu üyesi, Bahçesaray Kırım Tatar Bölge Meclisi üyesi Ervin İbragimov hakkında Rus yönetimi açıklama yapmalıdır. Kırım’ı işgali altında tutan Rusya, Ervin İbragimov’un nerede olduğu ve kimler tarafından zorla alıkonulduğu hakkında dünya kamuoyuna bilgi vermelidir. Her insanın kendi ülkesinde özgür yaşama hakkı vardır. Rusya, Kırım’da oluşturduğu yapılanma ile çok sayıda kaçırılma ve zorla alıkonma olaylarına sebep olmaktadır. Ervin İbragimov bir an önce serbest bırakılmalıdır. Uluslararası insan hakları örgütlerini göreve davet ediyoruz. 
Akkuyu Nükleer Santralı ülkemize hayırlı olsun.
Ama Ervin İbrahim de özgür olsun. Ailesiyle insanca yaşasın. Eğer halen hayattaysa tabii...
Çok şey mi istiyoruz?
Ervin nerede? Gde Ervin? Where is Ervin Putin?