CiddiGazete- Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım'ın Erzurum ziyareti sırasında girdiği bir mağazada çekilmiş fotoğrafı Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Yanında Erzurum Valisi Okay Memiş, karşısında Erzurum İl Jandarma Komutanı İlker Şimşek bulunan Yıldırım'ın elinde tesbihle oturmuş haldeki görüntüsü tepki konusu olmuştu.

Hem kamuoyunun hem de siyasetçilerin tepkisine yol açan fotoğrafla ilgili Erzurum Valisi Memiş'ten bir açıklama geldi. Erzurum'un yerel haber sitesi Gazete Pusula'ya konuşan Vali Memiş, “Ben Erkam Yıldırım’ı şahsen tanımam etmem. Kendisiyle ayrıca bir bağım, görüşmüşlüğüm yok. Erkam Bey 13 Ocak’ta Erzurum’da düzenlenen Binbir Hatim duasına katıldı. Orada da hayır için yemek vereceğini söylemiş, ben de orada öğrendim. Göründüğü gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

"KİLOLU OLDUĞU İÇİN"

Erkam Yıldırım’ın "Binbir Hatim duası" sonrası cemaate 'hayır yemeği' vermek için geldiğini ifade eden Memiş, savunmasına şöyle devam etti:

"Camiye yakın olan bir mağazada soluklanmak için 10 dakika oturduk. Durum bundan ibaret. Mağaza içerisinde de herkesin rahatça oturabileceği bir alan yok. Sadece 10 dakikalığına oturduk. Kendisi de kilolu biri olduğu için her yerde fotoğrafta göründüğü gibi oturuyor. Bize karşı lakayt bir tavır olsa, bunu ben fark ederim. Sadece bir anlık çekilmiş bir fotoğraf karesi durumu nerelere getirdi. Moralim bozuldu. Bu şehir için yaptıklarımız belli, çalışmalarımız belli. Böyle olayların bunların önüne geçmesini istemiyorum. Olay çok yanlış anlaşıldı. Orada yüzlerce insana hayır yemeği veren kim olursa olsun aynı masada oturur, teşekkür ederim. Bunun şahsın kendisiyle bir ilgisi, ayrı bir ihtimam durumu kesinlikle yok."