CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli'nin ardından Edirne'de düzenlediği seçim mitinginde, Erzurum'da 17 kişinin yaralandığı taşlı-sopalı saldırıda faturayı muhalefete kesti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum'da taşlı saldırıya uğramasıyla ilgili değerlendirme yapan Erdoğan, "Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar" dedi. Erdoğan, "Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın iddiaları şöyle:

"CHP miting yapıyor meydanı dolduran bölücü örgüt sempatizanları ne diyor? Dişe diş, kana kan diye slogan atıyor. Bölücü terör örgütünün her gün yeni bir elebaşı çıkıp bay bay Kemal'e destek açıklaması yapıyor. Edirne'de yatan ve 51 vatandaşımızın kanı olan Selo cezaevinden destek mesajları yağdırıyor. Devamlı malum ziyarete geliyorlar. Yurtdışına kaçan FETÖ'cüler CHP'nin reklam ajansı gibi çalışıyor.

Her gün bir yabancı dergide, gazetede bizim aleyhimize bay bay Kemal'in lehine kapaklar yapılıyor manşetler atılıyor. Bütün bunlara CHP yönetiminden herhangi bir itiraz geldiğini duydunuz mu. Bölücülere dönüp siz kim oluyorsunuz da oy istiyorsnunz diyen oldu mu? FETÖ'cülere kesin sesinizi diyen gördünüz mü. Yabancı basına dönüp bizim seçimimizden size ne diyeni gördünüz mü. Tam tersi hepsiyle kapalı kapılar ardında yaptıkları pazarlıkların utanıcyla eveleyip geveliyorlar. Kimine bakanlık kimine cezaevini boşaltma sözü vermişler. Neymiş Selo'yu dışarı çıkaracakmış. Erdoğan cumhurbaşkanlığına devam ettiği sürece, hakkı, hukuku, adaleti biz size teslim etmeyiz. Kimine ekonomimizi tefecilere teslim etme sözü vermişler. Sen avunu yalarsın avucunu. Senin gibilere bu tefeciler oy vermez.

Dün İstanbul Havalimanı nasıldı? 1 milyon 700 bin kişi Atatürk Havalimanı'ndaydı. Dünkü İstanbul mitingini gördünüz. Bu kadar insanı bir araya ülke, bayrak, ezan sevgisinden başka ne getirebilir. Gittiğimiz her şehirde milettimiz bizi her yerde kalabalıklarla bağrına basıyor. Bugüne kadar ağzından yalandan başka bir şey çıkmayan birine bu ülke emanet edilir mi? Kurduğu masayı bizzat kendi ortaklarının kumar masası olarak tarif ettiği birine bu ülke emanet edilir mi? Söylediği şeylerden haberi olmayan vaat diye anlattıklarından yarısı birine bu ülke emanet edilir mi? Bunlar LGBT'ci. AK Parti'ye LGBT girebilir mi? Bizde aile kurumu kutsal.

"HEZİMETE ŞİMDİDEN KILIF ARIYORLAR"

Benim milletim bunlara değil ülkeyi günahını bile vermez. Edirne'nin de bu kumar masasına gereken cevabı vereceğine inanıyorum. Kaybedeceklerini anladıkları için şimdiden çamura yatmaya başladılar. Her partinin temsilcisinin yer aldığı heyetlerin gözetiminde yürütülen çalışmaların üzerine sanki bunları bilmiyorlarmış gibi gölge düşürmeye çalışıyorlar. Bilhassa teknolojik imkanların geliştiği bir dönemde artık bu numaralart bayatladı. Kendi provokasyonlarıyla olay çıkarıp ondan sonra da utanmadan şehirlerimizi karalamaya çalışıyorlar. Milleti tahrik ederek buna güçleri yetmeyince tahkir ederek yaşayacakları hezimete şimdiden kılıf arıyorlar.

Resmi rakamı aldırdım şu anda Edirne'de karşımda 25 bin kişi var. Şu 25 binin hepsiyle görüşerek sandığa taşıyıp ve haftaya Pazar günü sandıkları patlatmaya var mıyız? Aynı senaryoyu bir önceki seçimlerde de bunlar sahnelediler ama bu sefer başaramayacaklar. Bu milleti kirli oyunlarına alet edemeyecekler. Ezeli ve ebedi kardeşliğimize leke süremeyecekler. Sizden ricam 14 Mayıs'ta sandıklara iyi sahip çıkmanızdır. Bu da yetmez 14 Mayıs'a kadar hala tercihi konusunda kafası karışık en az bir kişiyi bulup, kendisini Türkiye yüzyılı safına katmanızı istiyorum.

Bundan sonra ülkemizin elde edeceği katma değerin büyük kısmını, milletimizin refahını artıracak çalışmalara kullanacağız. Devletimizin tüm imkanlarıyla, kadınlarımızın, gençlerimizin, çalışanlarımızın, emeklilerimizin milletimizin yanında yer alacağız. Sermayesi enerji gelirinden sağlanacak Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Ev hanımlarının primini buradan ödeyeceğiz.

Bunlar kitapsız, bunlar dinsiz. Kandil'den ezansız bu ahlaksızlar bay bay Kemal'e destek veriyor. Selo, o da öyle. Bunlara gereken cevabı vereceğiz. Bu seçimde Edirne'den milletvekili sayısını artırıyor muyuz? Ben size inanıyorum, sizde de bu aşkı görüyorum."