CiddiGazete- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına AKP'li eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün oğlu İbrahim Ömer Gönül atandı.

Atama kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararda, "Sermaye Piyasa Kurulu başkanlığına İbrahim Ömer Gönül, başkan vekilliğine üye Mutalip Ünal, üyeliğine Yusuf Sünbül 632 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 119'uncu maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2,3 ve 7'nci maddeleri gereğince atanmıştır" ifadesi yer aldı.

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KİMDİR?

1973 yılında Ankara'da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

İş hayatına Şekerbank T.A.Ş.'de başlamış olup Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı.

2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulunda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesinde görev yapmıştır.

Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevine devam ederken 18 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Gönül, AKP'li eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün oğludur.