CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 yıl birlikte siyaset yaptığı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada Davutoğlu'nu suçladı.

Ahmet Davutoğlu ile birlikte siyaset yaparken, hazine arazisinin vakıf üniversitesine verilmesine ses çıkarmayan ancak seçimde farklı kulvarlara düşünce eski dava arkadaşını ağır ifadelerle eleştiren Tayyip Erdoğan şöyle dedi:

"MİLLETİMİZE ANLAT BAKALIM"

- (Davutoğlu) Bizden üniversite (Şehir Üniversitesi'ni kastediyor) istediler. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Biz bu tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bila bedel vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun başka örneği yok. Bila bedel mülk edinme hakkı bizim vakıf yasalarına göre yok ama bunlar yaptı.

- Bunu milletimize anlat bakalım. Nasıl izah edeceksiniz.

- Devlet bey güzel kullanıyor, "Serok Ahmet" diyor. Bu tür işler yapıyor. Ne yaptın? Kurduğumuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne? Yok. Biz de bunların yolsuzlukları sebebiyle üniversiteyi aldık, devletimize mal ettik. Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi'nin mülkü olarak hizmete devam ediyor, verdiğimiz imkanlar da çok daha ileri.

"SEN GİT ÇOCUK BEZİ SATMAYA DEVAM ET"

Erdoğan, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı da Baykar'la ilgili sözleri nedeniyle eleştirerek şunları söyledi: "Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış. Bu işin rekabetinin oluşması lazımmış. Ya sen rekabet nedir bilir misin ya! Sen git çocuk bezi satmaya devam et. Home tekstil üretmeye devam et. Senin işin değil bu" dedi.

Erdoğan ayrıca Babacan için, "15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU: "CEVABINI BU AKŞAM ALACAKSIN"

Erdoğan'a sosyal medya hesabından cevap veren Davutoğlu, "Bekle Erdoğan, bekle! Hak ettiğin cevabı bu akşam alacaksın" dedi.