CiddiGazete- Sosyal medya, cumartesi gecesi siyaset gündemine de düşen bir evlilik tartışmasına sahne oldu. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun yaklaşık üç ay önce ayrıldığı eşi, Twitter'da "Özge" ismiyle açtığı hesaptan, saat 23.53'te bir konuşma kaydı paylaştı.

"Özge", Aykut Erdoğdu ile konuşmasını ve diyalog esnasında kendi görüntülerini içeren kaydı, "Bu kaydı 3,5 ay önce aldım. Eski eşim Aykut Erdoğdu'nun Tuba Torun'la ilişkisini öğrendikten hemen sonra... Aykut Erdoğdu beni Tuba ile ilişkisi olmadığına ikna etmeye çalışırken, '50 kişi ile yatmış' dedi. Daha sonra 50 kişi ile yattı dediği Tuba Torun ile evlendi!" metniyle paylaştı. Aykut Erdoğdu, bu paylaşımdan yaklaşık 3,5 saat sonra, sabah 03.23'te Twitter'dan yaptığı paylaşımda, eski eşinin açıklamalarının ardından "hastaneye kaldırıldığını" duyurduğu CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan eşi Tuba Torun'dan, "yaşattıkları için" özür diledi.

Aykut Erdoğdu, eski eşinin konuşma kaydını açıklamasından yaklaşık 3,5 saat sonra, sabah 03.23'te, Twitter'daki hesabından şu açıklamayı yaptı:

1- Bu akşam eski eşimle birkaç ay önce yaptığım bir telefon konuşması sosyal medyaya düştü... Bu konuşma görüntülü olarak kaydedilmiş... Şartlar ne olursa olsun eski eşim ve çocuğumun annesi hakkında kötü birşey söyleyemem...

2- Eşim Tuba şu an hastaneye kaldırıldı... Ben yanında olabilmek için Ankara’dan yola çıktım... Yaşattıklarım için kendisinden bütün kalbimle özür diliyorum...

3- Şu an tek derdim oğlumu ve eşim Tuba'yı bu yaşananların şokundan koruyabilmek...

TWİTTER HESAPLARINI KAPATTILAR

Tuba Torun, Aykut Erdoğdu'nun ayrıldığı eşinin paylaşımlarından bir süre sonra, daha önce herkese açık Twitter hesabını, sadece onayladığı takipçilerinin görebileceği "korumalı" statüye aldı.

Aykut Erdoğdu'nun açıklamalarından sonra, Twitter'da "Özge" adıyla açılan konuşma kaydının paylaşıldığı hesap da kapatıldı.

TUBA TORUN KİMDİR?

1987 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Tuba Torun, Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi'nden mezun olarak lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Kurumsal ve uluslararası hukuk gibi çeşitli alanlar olmak üzere Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin de avukatlığını yapan Torun, Sosyal Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Çocuk Hakları Koordinatörlüğü, Kadın Meclisleri ve Kadın Adayları Destekleme Derneği üyeliği yapıyor.

Halen CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi olan Tuba Torun, 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi.