CiddiGazete- İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğünce ceset araması yapılan kazı 4 gün önce başlatıldı. Polis ekiplerince cesedi aranan Murat Kartal, 20 Ocak'ta Maltepe'deki evine giden iki polis tarafından "Gözaltındasın" denilerek bir araca bindirilmişti. Kartal'dan haber alamayan yakınları 26 Ocak'ta emniyete giderek müracaatta bulunmuştu.

GASP BÜRO POLİSİ, ŞÜPHELİ POLİSLERİ BELİRLEDİ

Araştırmada, Kartal'ı bir araca bindiren 2 kişinin, Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli Erdem Ö. ve Fatih E. olduğu anlaşıldı. Kameralar ve telefon sinyallerinden yapılan incelemede 2 polisin şüpheliyi Şişli Çağlayan'da Yavuz Y.'ye teslim ettiği anlaşıldı. Konu memur suçlarına bakan Gasp Büro Amirliğine de bildirildi.

YEDİ GÖZALTI

Yedi yıl önce Ömer Edip Fırat'ı (Baybaşin) öldürdüğü iddia edilen Kartal'ın, görevini kötüye kullanan 2 polis tarafından kaçırıldığı anlaşılınca, çalışmalar genişledi. Gasp Masası ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliğinde görevli 15 kişilik bir ekip kuruldu. Ekipler suça karışan meslektaşlarının ve eski bir milletvekilinin de aralarında bulunduğu 7 şüpheliyi daha belirledi. Şüphelilerden Habip B. ve Mehmet Emin B.’nin Ömer Edip Fırat’ın akrabası olduğu öğrenildi. Çalışmaların ardından 9 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler ifadeleri kabul etmezken 7 şüpheli tutuklandı.

SON GÖRÜLDÜKLERİ YERDE KAZI BAŞLATILMIŞTI

Şüphelileri bulan ancak Murat Kartal'a ulaşamayan polis, tüm bilgileri yeniden değerlendirdi. Araştırmalarda, Murat Kartal'ı Çağlayan'da teslim alan kişi ve 3 şüphelinin Büyükçekmece’ye gittiği, 1 saat boyunca orada kaldığı tespit edildi.

KOLUNDA KELEPÇE VAR

Şüphelilerin son görüldüğü Büyükçekmece, Pınartepe Mahallesi'nde kazı başlatıldı. O kazı, bugün bataklık bir bölgede devam etti. Deniz polisinin de katıldığı aramada bir erkek cesedi bulundu. Cesedin bileğinde kelepçe olduğu görüldü. O kelepçenin bir ucunun kazı yapan iş makinasının kepçesinin dişine takılı olduğu görüldü. Ön incelemede Kartal’a ait olduğu belirlenen cesedin incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu Morguna gönderileceği öğrenildi.

BAYBAŞİN CİNAYETİNİN ŞÜPHELİSİ

Günlerdir cesedi aranan Murat Kartal'ın 2015'te Ömer Edip Fırat (Baybaşin) cinayetinin 2 şüphelisinden biriydi. Kartal'ın öldürülen Müteahhit Edip Fırat'ın kiracısı olduğu ve cinayete giden sürecin 1750 liralık bir fatura ile başladığı öne sürüldü. İddiaya göre, Murat Kartal, fatura tartışması sebebiyle darp edildi. Ardından ise Ömer Edip Fırat öldürüldü. Gözaltına alınan Mehmet Emin B. ile Habip B'nin Ömer Edip Fırat'ın yakını olduğu iddia edildi. Ömer Edip Fırat'ın öldürülmeden bir kaç yıl önce Baybaşin olan soyadını değiştirdiği belirtildi.