CiddiGazete- Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Tahmazoğlu, sosyal medya üzerinden video paylaşıp, belediyenin yaptırdığı evlerin hasar görmesini eleştiren depremzedeyi gözaltına aldırdı.

Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'yi derinden etkiledi.

Deprem, Gaziantep'te de büyük yıkımlara ve ölümlere neden olurken, Şahinbey ilçesinde Hasip Türkmen isimli depremzede, belediyenin yaptığı evlerin hasarlı olduğunu söyleyerek bir video çekti.

Çekilen görüntülerde duvarların yanı sıra kolonlarda da ağır hasar oluştuğu görüldü.

Derdini anlatan depremzede Hasip Türkmen, açıklamasının ardından akşam saatlerinde kaldığı çadırdan gözaltına alındı. Türkmen'in belediye başkanının şikayetiyle gözaltına alındığı belirtildi.

Avukatın devreye girmesiyle depremzede Hasip Türkmen savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Türkmen'in avukatı, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, müvekkil hakkında şikayette bulunuyor ve gözaltına alınmasını sağlıyor. Müvekkil depremzede olup, depremden kaçıp, sığındığı köyündeki çadırdan üç polis vasıtasıyla gözaltına alındı. Bu durumun vicdani hiçbir açıklaması olamaz. Savcıya verilen ifadenin ardından müvekkilin salıverilmesine karar verildi. Depremzede bir vatandaşın evine girebilecek bir pozisyonu yokken ve daha sonra sunulacak kayıtlardan da görüleceği üzere evi ciddi şekilde hasarlıyken müvekkili o eve tıkmak istemek en basit tabiriyle acımasızlıktır. Biz de müvekkilin haksız şekilde gözaltına alınması nedeniyle belediye başkanından şikayetçi olduk."