CiddiGazete- EYT ile bilinmezlik had safhaya ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin derken, bir tarih de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi.

2022'nin bitmesin bir hafta kala Fuat Oktay, "EYT ile ilgili sorunu söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 1-2 hafta içerisinde çözeceğiz" dedi.

AKP MECLİS'İ TATİLE ÇIKARDI

AKP’nin kabul edilen grup önerisine göre TBMM 26 Aralık Pazartesi gününden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek. Bu yüzden 26 Aralık'a kadar gündemin ön sıralarına alınan teklifler tamamlanacak. Alınan tatil kararıyla EYT düzenlemesi de 2023'e sarktı.

ERDOĞAN DA TARİH VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "EYT'ye yeni bir yaş şartı getirilecek mi? Emeklilikte yaşa takılanlar ikinci kez yaşa takılacak mı? Bu konuyla ilgili nihai alınan bir karar var mı? Kapsamı, çerçevesi ne olacak?" sorusunu şöyle cevaplamıştı:

"Öncelikle tabii EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar ve inşallah ay sonuna kadar da bunu karara bağlayacağız ve 2023'e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız. Olay bu."