CiddiGazete- Normal emeklilik başvurusu yapan vatandaşların işlemlerini bile günler geçmesine rağmen gerçekleştiremeyen SGK'nın milyonlarca vatandaşı ilgilendiren EYT uygulamasını ne zaman yapacağı tartışmaları beraberinde getirdi.

EYT'de yasa teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na ay sonunda gelebileceğini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ilk aylıkların da şubat ya da martta hesaplarda olacağını iddia etti. Bilgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"AY SONU KOMİSYONA GİTMİŞ OLUR"

EYT'nin şu an Meclis'te milletvekilleri tarafından çalışıldığını anlatan Bilgin, "Milletvekillerimiz gelen taleplerle ilgili uzman arkadaşlarımızla konuşuyorlar. Komisyon aşaması ay sonunu bulabilir, ayın sonunda Plan ve Bütçe Komisyonu'na gitmiş olur diye düşünüyorum. İlk aylıklar şubat ya da martta bağlanabilir" dedi.

"BİR AYA TÜM DOSYALAR SONUCA BAĞLANIR"

Askerlik ve doğum borçlanması ile ilgili şu anda başvuruların yoğun bir şekilde SGK'ya geldiğini anlatan Bilgin, "Başvuru yapanların durumları uyuyor mu uymuyor mu inceleniyor. Kurum çok yoğun çalışıyor. Altyapımızı geçtiğimiz sene yenilemiştik. Bu nedenle 1.5-2 milyon dosya sisteme girse dahi bir sorun yaşamayacağız. Bir ay içerisinde tüm dosyaların sonuca bağlanabileceğini ifade ediyor arkadaşlarımız. Başvuruların çoğunluğu e-devlet üzerinden alınacak, personelimiz hazır" şeklinde konuştu.