Biz her şart ve koşulda devletin yanındayız. Aslında bunun açıklaması da çok açık: Biz devletin bekasını sağlayacağız, devlet de bizim onurumuzu koruyacak.

Peki devletin altını oyanları üstelik bunu yaparken milletin canını acıtanları ne yapmalıyız? Onların onurunu kim koruyacak?

Son günlerde tartışmalar faiz üzerinden gidiyor. Anlatalım:

Bazı özel bankalar fahiş faizler istiyorlar ve devletin faiz kararına baş kaldırıyorlar. Ortaya koydukları sebep, açıklama ise yurt dışı borçlanma oranlarındaki yüksek faiz oranı. Halbuki millete verdikleri kredinin yurt dışı ile alakası yok! Mevduat alıyorlar ve kasalarındaki mevduatı borç veriyorlar.

Makas ne kadar açık? Yüzde 16 ile topladıkları paraları yüzde 23/24 ile borç vermeye kalkıyorlar.

Şu halde mevduat yatıranlara da yurt dışından alınan borç oranında ödeme yapmaları gerekmez mi?

Özel sektörün hele hele yabancı finans kuruluşlarının Türkiye'nin altını oymalarının önüne geçmeliyiz. Ekonomiyi korumak, üreticiyi korumakla başlar ve ekonomi güvenliği askeri güvenlik kadar elzemdir. Hele böyle bir dönemde.

Unutmayalım ki muhalif olmak demek devletin yanında olmaya engel değildir. Ben en sert eleştirileri her zaman yapmaya devam edeceğim; ancak eleştirilerimiz her daim şahıslara olacak, devletin bütünlüğüne yönelmeyecek. Hatta diyebiliriz ki gerçek muhalif gerektiği yerde ve her doğru da devletin yanında olandır.

Buradan milletin canını acıtıp, devletin altını oylaya çalışanlara hatırlatalım: Mahkeme, kadıya mülk değil.