CİDDİGAZETE

Eski Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ oğluna, Fatih Sultan Mehmet’in son kez otağ kurduğu ve hayatını kaybettiği yerde yarın düğün yapacak.

Kocaeli’de bulunan Hünkar Çayırı’nda gerçekleştirilecek düğün için hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

AKP’li isimlerin de katılacağı düğünün Fatih Sultan Mehmet’in hayatını kaybettiği yerde yapılmasına CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan tepki gösterdi.

ATASININ MİRASINA ÇALGI ÇENGİ İLE Mİ SAHİP ÇIKACAK

Tahsin Tarhan, "Sayın Recep Akdağ, atalarımızın mirasına bu şekilde mi sahip çıkacak? Daha geçen hafta Cumhurbaşkanı Malazgirt kutlamaları sırasında 'Bu alana Selçuklu mimarisi bir eser yapacağız’ demişti. Sultan Alparslan ile Fatih Sultan Mehmet arasında ayırım mı var? Birine itibar gösteriliyor, diğeri ayaklar altına alınıyor. Buradan sormak istiyorum; Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan Hünkar Çayırı’na da düğün salonu mu yapacaksınız?" dedi.

TARİHİ TOPRAKLARI DÜĞÜN SALONUNA ÇEVİRDİLER

CHP milletvekili Tarhan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilip gittiğim günden beri en büyük mücadelelerimden biri de Hünkar Çayırı için olmuştur. Kocaeli’de bulunan sivil toplum örgütleri, sendikalar ve gönüllü kuruluşlar ile birlikte Hünkar Çayırı’nın tarihi bir alan olduğunu, satılamayacağını, Fatih Sultan Mehmed’in anısının yaşatılması gerektiğini tüm kent genelinde yüksek sesle haykırarak satış işlemlerini büyük bir toplumsal muhalefetle durdurduk. Şimdi bu tarihi alanı satamadılar, düğün salonuna çevirdiler” dedi.

BAKAN ÇOCUĞUNA EVLENECEK BAŞKA YER Mİ YOK

Hünkar Çayırı'nın tarihi bir dokusunun olduğunu vurgulayan Tahsin Tarhan, “Hünkar Çayırı’nın tarihi bir dokusu var. Geçmişi var. Orada çağ açıp çağ kapatan, Fatih Sultan Mehmet vefat etmiş. Ordusuyla birlikte sefere giderken konaklamış. Bu tarihi olayın hiç mi vicdanlarda yeri yok. Bakan çocuğuna düğün yapılacak diye tarihi mirasımızın ayaklar altına alınması kabul edilebilir değil” diye konuştu.

İŞTE DÜĞÜN DAVETİYESİ: