CiddiGazete- 24 Ocak'ta yaşamını yitiren Türk sinemasının efsane ismi Fatma Girik'in vasiyetnamesinin sağlıksız koşullarda ve akli melekelerinin tam olmadığı sırada hazırlandığını iddia eden kardeşi Günay Girik iptal davası açtı.

MİRAS DIŞI BIRAKILMASINI KABUL ETMEDİ

Bodrum'da yaşayan Günay Girik, vasiyetnamenin açıklanmasından sonra kanuni mirasçılar olduğunu iddia ettiği Fatma Girik'in annesi Münevver Ukav ile kendisinin miras dışı bırakıldığını, mirasın büyük bölümünün yeğeni Fatma Ahu Turanlı'ya ve küçük bir kısmının da ablası Müesser Girik'e bırakıldığını belirtti.

Mirasa dahil edilmeyen Müesser Girik, şu iddialarda bulundu: Biz vasiyetname açıklanmadan bu vasiyetnamenin ablamın çok rahatsız olduğu, hem fiziki hem akıl sağlığının tam yerinde olmadığı bir süreçte baskı altında yeğeni tarafından hazırlatıldığını söylemiş ve itiraz etmiştik.

Bu duruma sadece biz değil, hizmetlisi Dursune Yılmaz ve dört yakını daha tanıktı. Bu kişiler ablamın akli dengesinin gidip geldiğini ve vasiyetnameyi sağlıklı bir şekilde hazırlamasının mümkün olmadığını belirttiler, bizde bu kişileri itirazımızda tanık olarak gösterdik."

VİLLANIN SATIŞININ DURDURULMASI İSTENDİ

Günay Girik, Bodrum Adliyesine giderek vasiyetnamenin iptalini istedi ve ablasının 30 milyon TL değerinde olduğunu iddia ettiği villasının satışına tedbir konulmasını talep etti.

VASİYETNAMENİN HUKUKİ GEÇERLİLİĞİ YOK

Girik'in avukatı Akın Centilmen, vasiyetnamede Fatma Girik'in annesi Münevver Ukav ve kardeşi Günay Girik'in bulunmadığını belirterek, mirasın yüzde 90'nının şikayetçi oldukları Fatma Ahu Turanlı'ya, az bir kısmının ise ablası Müyesser Girik'e bırakıldığını söyledi.

Akın Centilmen, "Fatma hanımın vasiyetnameyi hazırladığı dönemde evinde sık sık baygınlık geçirip hastaneye kaldırıldığı raporlarla sabittir. Ayrıca o dönemde Fatma hanım kaldırıldığı hastanede hafıza kaybı, düşünme veya muhakeme becerilerinin ilerleyici kaybı, zayıf koordinasyon ve denge kaybı yaşadığı raporlarla tespit edilmiştir.

Dava sürecinde Fatma hanımın tedavi gördüğü özel ve vasiyetnamesi öncesinde sağlık raporunun alındığı Bodrum Devlet Hastanesi'ndeki tüm belgelerin dosyada toplanarak Adli Tıp Kurumu bilirkişileri tarafından incelenmesini ve tanıklarımızın dinlenmesini talep ettik.

Bu süreçte Torba Mahallesi'ndeki villanın 3. kişilere devrini önlemek için ihtiyati tedbir konulmasını, Fatma Girik'e ait olan Ziraat Bankası'ndaki paranın bloke edilmesini talep ettik.

Henüz hayatta olan Fatma Girik'in annesi Münevver Ukav'ın saklı payından ötürü kendisine vasi tayin edilmesine ve Bodrum 2. Noterliği'nce düzenlenen vasiyetnamenin kanuna aykırı olması nedeniyle iptalini istedik" diye konuştu.

Centilmen, tanıkları arasında Fatma Girik'in manevi kızı Ahu Aşkar, refakatçisi Aysun Gültekin, aile dostu Filiz Kalkavan ve yardımcısı Dursune Yılmaz olduğunu söyledi.