CiddiGazete- Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe ile Karagümrük karşı karşıya geldi. Ülker Stadı’nda oynanan mücadeleyi ev sahibi takım 5-4 kazanarak iç sahada üst üste 4. galibiyetini aldı. Karşılaşmada hakem Atilla Karaoğlan 3 kez penaltı noktasını gösterdi.

Nefesleri kesen 90 dakikada Fenerbahçe’nin gollerini 9. dakikada Crespo, 28, 62 ile 73. dakikalarda Valencia ve 90+5’te Batshuayi kaydetti. Karagümrük’te ise goller 16 ile 66. dakikada Borini, 24’te Kouassi ve 83. dakikada Burak Kapacak’tan geldi.

Fenerbahçe bu sonuçla Fenerbahçe 17 puana yükselirken, küme düşme hattındaki Karagümrük 6 puanda kaldı.

Fenerbahçe gelecek hafta Ankaragücü deplasmanına çıkacak. Karagümrük ise Hatayspor’u konuk edecek.

GOL PERDESİNİ CRESPO AÇTI

9. dakikada İsmail Yüksek’ten pasını alan Crespo rakip yarı sahasının ortasın rahat şekilde topu sürüp uzak mesafeden çektiği şutla kaleci Viviano’yu çaresiz bırakarak Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi.

BORINI DENGEYİ GETİRDİ

16. dakikada Karagümrük 1-1’lik eşitliği sağladı. Colley’in sağ kanattan getirdiği topta İtalyan forvet topu düzeltip ceza sahasında çektiği şutta kaleci Altay’ı mağlup etti.

bb 2

KARAGÜMRÜK ÖNE GEÇTİ

Karagümrük 9’da geriye düşüp 15 dakika sonra öne geçmeyi başardı. Borini’nin ara pasında Osayi ile Henrique’nin arasına sarkan Kouassi, kalesinden açılan Altay’ın yanından topu fileler gönderip Karagümrük’ü 2-1’lik üstünlüğe taşıdı.

VALENCIA 4 DAKİKA SONRA CEVAP VERDİ

Çok tempolu başlayan maçta Fenerbahçe geriye düştükten sonra baskısını arttırdı. Sol çizgiden kale ağzına ortasını yapan Lincoln’ün pasında Valencia savunmadan önce davranıp kafa vuruşuyla ilk yarının skorunu 2-2 olarak belirleyen golü kaydetti.

CANER’İN ELİNE ÇAPRAN TOPTA PENALTI

Fenerbahçe 60. dakikada penaltı kazandı. Crespo’nun İrfan Can’a gönderdiği pasta top ceza sahası içerisinde Caner Erkin’in eline çarptı. Hakem bu pozisyonda beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Valencia 62. dakikada kullandığı penaltıda top ve kaleci Viviano’yu farklı köşelere gönderip Fenerbahçe’yi 3-2 öne geçirdi.

2 DAKİKA SONRA BİR PENALTI DAHA

Fenerbahçe’nin üstünlüğü sadece 4 dakika sürdü. Fenerbahçe’nin 62’de attığı golden 2 dakika sonra Altay, Borini’yi ceza sahasında yere düşürdü. Hakem VAR odasından gelen uyarı sonrasında penaltıyı attırdı. Topun başına geçen Borini, Altay ile topu farklı köşelere gönderip 66. dakikada skoru 3-3 yaptı.

VAR'DA İZLEYİP, 3. PENALTIYI VERDİ

Hakem Atilla Karaoğlan, 71. dakikada VAR ekranında pozisyonu izledi. Valencia’nın şutunda topun Lawrance’ın koluna çarptığını belirtip maçtaki 3. penaltı düdüğünü çaldı. 73. dakikada Valencia bir kez daha Viviano ile topu farklı köşelere gönderip hat-trick yaparak Fenerbahçe’yi 4-3 öne geçirdi.

BURAK KAPACAK GOLÜ ATTI, SEVİNMEDİ

Kadıköy’deki çılgın gecede oyuna sonradan giren Burak Kapacak, kiralık olarak gönderildiği Fenerbahçe ağlarını havalandırdı. 84. dakikada Caner’in kullandığı taçta top iki takımın oyuncularının kafa vuruşlarıyla Burak Kapacak’a kadar geldi. Burak rahat pozisyonda kafa vuruşu yaparak Altay’ı çaresiz bıraktı skoru 4-4 yaptı. Burak golden sonra sevinmedi.

SON SÖZÜ 90+5’TE SÖYLEDİLER

Oyuna 88’de giren Batshuayi, 90+5’te Fenerbahçe’ye 5-4’lük galibiyeti getiren golü attı. Szalai’nin gönderdiği uzun topu ceza sahasında kontrol eden Batshuayi çektiği şutta kaleci Viviano’yu çaresiz bırakıp skoru 5-4 yaptı.