CiddiGazete- Süper Lig'in 4. haftasında Konyaspor, Eskişehir'de Fenerbahçe'yi ağırladı. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda zemin yenileme çalışmalarının devam etmesi nedeniyle Yeni Eskişehir Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Konyaspor 1-0 kazandı.

Konyaspor’u galibiyete taşıyan gol Muhammet Demir'den geldi. Fenerbahçe'de Enner Valencia, Konyaspor'da Adil Demirbağ kırmızı kart gördü.

FENERBAHÇE ZİRVEDEKİ YERİNİ KAYBETTİ

Bu galibiyetle Konyaspor puanını 8'e yükseltirken, haftaya lider giren Fenerbahçe 7 puanda kalarak zirvedeki yerini kaptırdı.

Ligin en çok gol ata takımı konumundaki Fenerbahçe'nin hücumda etkisiz kaldığı maçta sarı- lacivertli ekip, 90 dakikayı 1 isabetli şut ile tamamladı. Ligde ilk üç haftada kalesini gole kapatan Konyaspor ise bu serisini 4 maça çıkarmayı başardı.

VALENCIA KIRMIZI KART GÖRDÜ

22. dakikada topsuz alanda Enner Valencia ve Adil Demirbağ arasında yaşanan gerginlikte, Enner Valencia Adil Demirbağ'a yaptığı müdahale sonrası hakem Arda Kardeşler tarafından direkt kırmızı kart ile cezalandırıldı.

50. dakikada Konyaspor Robert Muric ile gole yaklaştı. Zymer Bytyqi'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Robert Muric'in gelişine yarım vole vuruşunu son anda kaleci Altay Bayındır çelmeyi başardı.

ADİL DEMİRDAĞ DA ATILDI

54. dakikada Fenerbahçe kontra atağında sağ kanatttan ceza sahasına girmek üzere olan Bright Osayi-Samuel'e yaptığı kontrolsüz müdahaleden sonra Adil Demirbağ hakem Arda Kardeşler tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartı gördü.

61. dakikada Fenerbahçe Diego Rossi ile gole çok yaklaştı. İrfan Can Kahveci'nin sağ çaprazdan ceza alanı arka direğe gönderdiği ortasında Diego Rossi altıpasta topu kontrol edip çalımını attıktan sonra dar açıdan çektiği yerden şutunda kaleci Ibrahim Sehic kapattığı köşeden topu çelmeyi başardı.

KONYASPOR GOLÜ BULDU

66. dakikada Konyaspor Muhammet Demir’in attığı gol ile Fenerbahçe karşısında 1-0 öne geçti. Zymer Bytyqi’nin ceza sahası dışı sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Muhammet Demir kafa vuruşunda kaleci Altay Bayındır’ın müdahalesine rağmen topu ağlarla buluştu.

84. dakikada Zymer Bytyqi’nin ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı yerden vuruşta top kaleci Altay Bayındır'da kaldı.

90+6. dakikada sol kanattan kazanılan korneri kullanan Mert Hakan Yandaş'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Willian Arao'nun kafa vuruşu kaleci Ibrahim Sehic'te kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Konyaspor sahadan 1-0 galibiyetle ayrılarak üç puanın sahibi oldu.