Karşılaşmaya Nunnaly ve Wanamaker'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Doğuş, ilk 3 dakikayı 9-2 önde geçti ve CSKA Moskova'ya molayı aldırdı. Nunnaly'nin üst üste basketleriyle 7. dakika içinde farkı 8'e çıkaran (17-9) Fenerbahçe Doğuş'a CSKA Moskova, 11-0'lık seriyle karşılık verdi ve çeyreğin sonunda 20-17 öne geçti. CSKA Moskova ilk çeyreği 25-23 önde tamamlarken, Fenerbahçe Doğuş'ta Melli'nin son saniyede kendi yarı sahasından gönderdiği 3 sayılık basket taraftarlardan büyük alkış aldı.

DEVRE RUS EKİBİNİN

İkinci çeyrekte Fenerbahçe Doğuş hücumda basit top kayıpları yaptı. Rodriguez'in etkili oyunuyla CSKA Moskova, 14. dakikada 8 sayılık üstünlük yakaladı: 26-34. Rus temsilcisi soyunma odasına 44-40 üstün gitti. Üçüncü çeyreğe 6-0'lık seriyle başlayan Fenerbahçe, 22. dakika içinde 46-44 öne geçti. Çeyreğin sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Doğuş, final periyoduna 58-54 önde girdi.

HİGGİNS'İ DURDURAMADI

Son çeyrek büyük bir çekişmeye sahne oldu. Final periyoduna 7-0'lık seriyle başlayan CSKA Moskova, 32. dakikada 61-58'lik üstünlük yakaladı. Vesely'nin pota altındaki etkinliği ve arkadaşlarına yaptığı asistlerle Fenerbahçe Doğuş, 36. dakika içinde tekrar öne geçti: 68-67. Yaklaşık 1 dakikada 7-0'lık seri bulan CSKA Moskova, bitime 3,5 dakika kala 74-68 üstünlük kurdu. Higgins'i durdurmakta zorlanan Fenerbahçe Doğuş, son 38 saniyeye 79-77 geride girdi. Sarı-lacivertliler, Sloukas'ın serbest atıştan bulduğu sayılarla bitime 11 saniye kala maça eşitliği getirdi: 79-79. Fenerbahçe Doğuş, son topu kullanan De Colo'nun basketine engel olamadı ve CSKA Moskova sahadan 81-79 galip ayrıldı.

ÜÇÜNCÜ SIRADA KALDI

Bu sonuçla 4 maçlık galibiyet serisi biten Fenerbahçe Doğuş, 8. yenilgisini aldı ve 3. sırada kaldı. Lider CSKA Moskova ise üst üste 4. toplamda ise 21. galibiyetini elde etti.


SALON: Ülker Spor ve Etkinlik

HAKEMLER: Daniel Hirrezuelo (İspanya), Damir Javor (Slovenya), Carmelo Paternico (İtalya)

FENERBAHÇE DOĞUŞ: Wanamaker 11, Nunnaly 10, Kalinic 7, Thompson 4, Vesely 13, Melli 18, Sloukas 6, Datome 8, Guduric 2

CSKA MOSKOVA: Rodriguez 10, Clyburn, Kurbanov 4, Vorontsevich 17, Hines 15, De Colo 13, Rudd, Antonov, Higgins 15, Hunter 7, Westermann

1. Periyot: 23-25 / Devre: 40-44 / 3. Periyot: 58-54

Beş fauller oyundan çıkanlar: 33.14 Hunter (CSKA Moskova), 38.31 Vesely (Fenerbahçe Doğuş)


MAÇ KAPALI GİŞE OYNANDI

Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren sarı-lacivertli taraftarlar, bütün biletleri tüketerek tribünleri tamamen doldurdu. Sarı-lacivertli kulüp de bütün koltuklara küçük Fenerbahçe bayrakları koydurttu. Taraftarların tezahüratlar eşliğinde bayrakları sallamasıyla salonda renkli görüntüler ortaya çıktı.

AZİZ YILDIRIM YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, zorlu maçta takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşmayı sarı-lacivertli takımın bençinin arkasında takip eden Yıldırım'a kulübün genel sekreteri Mahmut Uslu, asbaşkanlar Ozan Balaban, Ahmet Önder Fırat eşlik etti.

HAKEM JAVOR'A TEPKİ

Fenerbahçeli taraftarlar maçın hakemlerinden Damir Javor'a büyük tepki gösterdi.Fenerbahçe'nin 2016 yılında Dörtlü Final'in şampiyonluk maçında CSKA Moskova'ya uzatmalarda yenildiği maçlarda sarı-lacivertli takımın aleyhine verdiği kararlarla tepki çeken Sloven hakem, bu karşılaşmadan sonra ilk kez Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda görev aldı.
Sahaya çıktığı andan itibaren sarı-lacivertli taraftarlar Javor'u ıslıklarla protesto etti. Taraftarlar, Javor aleyhine de tezahüratlar yaparak tepkilerini ortaya koydu.

JANSSEN'DEN DESTEK

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Vincent Janssen, sarı-lacivertli basketbol takımına destek vermek için maçı salonda izledi.
Sakatlığı nedeniyle yarın Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray derbisinde forma giyemeyecek olan Janssen, kampta olmadığı için Fenerbahçe Doğuş-CSKA Moskova maçını salondan takip edebildi.