CiddiGazete- Milletvekili Seçimi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde ilginç bir tablo yaşandı.

Kanun teklifini hazırlayan ekip içinde yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ı, TBMM Genel Kurulu'nda konuşurken sadece AKP'li üç milletvekili dinledi.

GECE YARISI ÜÇ TWİT ATTI

Gün içinde, genel kuruldaki konuşmasını AKP'li üç milletvekilinin dinlediği Feti Yıldız, 00.45'te sosyal medya hesabından üç tweet paylaştı.

Cumhur İttifakı'yla ilgili değerlendirme yapan Yıldız şöyle dedi:

- Türkiye Cumhuriyetinin zihni kodlarının tam olarak anlaşılması, devleti kuran Türk milliyetçilerinin devlet aklını yansıtan zihin, tavır, eylem kodlarının anlaşılmasına bağlıdır.

- Devletin zamana ve şartlara göre değişen özel bir yapısı ile genel ve değişmeyen bir özü vardır. Değişmeyen bu öz veya ruh devlet aklıdır. Devlet aklı, her şeyden önce siyasi davranışta yüksek bir rasyonalite ve amaca uygunluk arar.

- Cumhur İttifakı, sadece bir seçim ittifakı olmayıp Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı hasmane girişimler karşısında milli ve ahlaki duruş ve bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birlikteliktir. İhaneti bir meta gibi pazarlayanlarla mukayese etmek ilme saygısızlıktır.

Fotoğraf: Sözcü