Şenol Güneş'in son dönemlerinde yalpalamaya başlayan Beşiktaş, Abdullah Avcı'yla iyice yoldan çıktı.

İşin görünen kısmı sportif yönü.

Beşiktaş Kulübü'nde; bir de buzdağı var!

Türkiye'nin genel ekonomisi bozuk ancak siyah beyazlı kulüp iyice dibe vurmuşa benziyor.

Gelirler bankalara rehin verilmiş, borçlar ödenememiş; akarlar kesilmiş!

Mali tablo bozulunca bu; kulübün geneline sirayet edip; moralsizlik had safhaya ulaşmış.

Artık taraftarlar karınlarından konuşmuyor, aleni faturayı Fikret Orman'a kesiyor...

Fikret Orman 7.5 yıl başarısız bir süreç geçirdi diyemeyiz ancak verdiği sözlerin karşılığını ortaya koyamadı.

Taraftarların Yıldırım Demirören öfkesinden sonra Fikret Orman kurtarıcı gibi geldi tribünlere. En çok da Yıldırım Demirören'in "enkaz" haline getirip, tüm prestijini yok ettiği Beşiktaş Kulübü'nü şahlandırması beklendi Fikret Orman'dan.

Taraftar sabırsız, taraftar haklı... Siz ne kadar bütçe denge sistemine ayar vermeye çalışırsanız çalışın, sportif başarı yoksa taraftarın gönlünü alamazsınız.

Süleyman Seba gibi bir efsanenin gidişi bile tribün tepkileriyle oldu.

Sonrası...

Küfürle gelen, yine küfürle gitti...

Taraftarların tepkisine içerlediğini söyleyip görevi bırakacağını ifade eden Fikret Orman, bugünkü yönetim kurulu kararından sonra anlaşıldı ki görevi bırakmak değil, bilakis "mağdur"u oynayıp tepkileri savuşturmak istiyor.

İstifa edecekseniz çıkar "İstifa ettim" dersiniz. Yok devam edecekseniz plan proje ortaya koyarsınız, taraftarın gönlünü alırsınız.

Fikret Orman, aidatlarını ödediği delegelerle seçime gidecek. Kendisi kalacak, yönetime getirdiği isimleri değiştirecek.

Orman, tribünleri aleyhine bağırttırdı, sonra 20 kişiyi kulübün önüne çağırtıp ağlattı, sonra da "Kalıyorum ama yönetimi değiştireceğim" dedi. İşin özeti bu!

Beşiktaş, Fikret Orman'a endeksli bir kulüp değil. Belki dağlar kadar borcu var ama işleyişi stabil duruma getirecek akıl sahibi Beşiktaşlılar da var.

Fikret Orman doğru yapmadı. İstifanın da bir duruşu var. İstifa ediyorsanız süreç tüzükte yazıyor. "Hem ağlarım, hem kalırım!" olmaz.

Beşiktaş başkanlığına aday olacak insanlar kimsenin oyuncağı değil. Onların aklını, enerjisini, birikimini Beşiktaş Kulübü kullanabilir ama kimse bu değerleri Fikret Orman'a kullansın diye hediye etmez.

Beşiktaş için elini taşın altına koyanlar, Fikret Orman'ın karizmasını kurtarmak için piyon olmaz.