CiddiGazete- Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun üniversite yerleşkesinde PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesine ilişkin dönemin rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer'e "görevi ihmal" suçlamasıyla verilen 20'şer bin liralık adli para cezasına ilişkin istinaf aşaması tamamlandı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 10. Ceza Dairesi, İzmir 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararını, Cumhuriyet savcısı, katılanlar vekili ve sanık avukatlarının itirazları üzerine inceledi.

Daire, yerel mahkemenin kararının hukuka uygun olduğuna, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığına, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğuna hükmetti.

Daire, dönemin rektör yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü ile genel sekreter Prof. Dr. Mehmet Bülent Özkan hakkında verilen beraat kararlarına ilişkin itirazları da yerinde bulmayarak reddetti.

Sanıklar hakkındaki, 8 ay 10 gün süreyle kamu görevi hak ve yetkisinin kullanmalarının yasaklanmasına ilişkin karar ise temel cezanın belirleniş şekli dikkate alınarak "takdiren 150 güne" düşürüldü.

Dairenin verdiği karar, cezaların adli para cezası olması nedeniyle kesinleşti.