CiddiGazete- Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına zam yapılacağı iddiaları hakkında açıklama yaptı.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın, İstanbul'da aralık ayı gelmeden, 5 TL'ye satılan ekmeğin 7,5 TL çıkabileceğine yönelik iddialarına karşı çıkan Halil İbrahim Balcı, “Aralık ayında ekmek 5 TL’nin üzerinde olmayacak. Ocak ayında da kamuoyunda yer aldığı şekilde bir ekmek fiyatı ile karşı karşıya kalmayacağız. Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken, fiyat talep etme yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen ekmek fiyatına ilişkin, ‘Aralık ayında 7 buçuk TL olacak’ demesi gerçek dışıdır” diye konuştu.

CİHAN KOLİVAR NE DEMİŞTİ?

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, "Ay başını bulmaz, ekmek İstanbul'da 7,5 TL'nin altında olmaz. Eğer bize, bu elektrik ve doğalgazı vermezseler ekmeği 7,5 TL yapacağız. Ruhsatlı fırınlara elektriği ev tipi fiyatına verirseler bizim maliyetimiz düşer, fırıncı da bir nefes alır, zam yapılmaz. İstanbul'daki fırınların yüzde 80'i batak durumda şu an. Günlük un alıyorlar. Her bir fırının faturası korkunç arttı, 40-50 bin TL gelmeye başladı" ifadelerini kullanmıştı.