CiddiGazete- Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Inkılap Tarihi Enstitüsünde görev yapan Ülkü Ocakları önceki dönem genel başkanı Doç. Dr. Ateş Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak'taki İnci Apartmanı'ndan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Saldırıda Sinan Ateş başına isabet eden kurşunla ağır yaralanırken, Selman Bozkurt da omzundan vuruldu.

Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekibi tarafından kalp masajı yapılan Ateş, daha sonra hastaneye kaldırıldı. 38 yaşındaki Ateş, müdahaleye rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

SON PAYLAŞIMINI ÖLMEDEN HEMEN ÖNCE YAPTI

Sinan Ateş, Twitter'da son paylaşımını hayatını kaybetmeden hemen önce ; 13.36'da yaptı. Ateş paylaşımında şöyle dedi:

Şafağın hiç sökmeyeceğini düşündüğünüz anlarda aklınıza 40 çerisiyle Çin sarayını basan Kürşat, idealleri uğruna dağlara çıkan Enver, işgal donanmasına bakıp"Geldikleri gibi giderler" diyen Mustafa Kemal, 30 kişi kalsak da mücadelemiz sürecek diyen Fırat gelsin #İyikiDoğdunFırat

sinann

DÜN İYİ PARTİLİ ÜLKÜCÜLERLE FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTI

Sinan Ateş, ülkücü camianın yakından tanıdığı ve MHP'deki kongre sürecinde Meral Akşener'den yana tavır alan Mahmut Korkmaz ve İbrahim Sungur ile çektirdiği fotoğrafı dün sosyal medya hesabından paylaştı.

İki isim de İyi Parti'nin kuruluş sürecinde Meral Akşener ile birlikte hareket etti. İbrahim Sungur'un oğlu Abdullah İlker Sungur, geçen Nisan ayında Meral Akşener'in danışmanlığı görevine getirildi.

DEVLET BAHÇELİ'NİN İSTEĞİ İLE İSTİFA ETMİŞTİ

2019 yılında Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Sinan Ateş, İyi Parti'nin kuruluş sürecinde MHP yönetiminden yana tavır alarak gidenleri sert bir dille eleştirmişti. Sinan Ateş 2 Nisan 2020'de, AKP'li Yavuz Bahadıroğlu'nun Atatürk'e hakaretine çok sert tepki gösterdiği için Devlet Bahçeli'nin isteği ile genel başkanlık görevinden istifa etti ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nde çalışmaya başladı. Sinan Ateş, uzun yıllar MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın TBMM'de danışmanlığını yaptı.