CiddiGazete- Ankara'dan AKP milletvekili adayı gösterilen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Kamu görevlisi olan ve istifa etmeden görevini sürdüren Oktay, kabine üyelerinin de görevlerine devam ederken adaylık yarışına girmelerinin rekabet açısından sorun oluşturduğu eleştirilere ilişkin, YSK'nın milletvekili adayları listesini açıkladığını ve bunun üzerine konuşmaya gerek olmadığını savundu.

Eleştirilerin "siyasi söylem" olduğunu ve önceki dönemlerde ve şimdi de bakanların istifa etmediğini belirten Oktay, "Geçmişte neyse bugün de o, fark eden bir şey yok. Zaten bunu YSK onaylamıştır. Bu, altı boş, içi boş iddiadan başka bir şey değildir" dedi.

AKP’NİN KENDİ KOYDUĞU MÜLAKAT ŞARTINI KALDIRMASI KARARI

AKP'nin seçim beyannamesindeki "kamuya işe alımlarda mülakat usulünün kaldırılması" vaadinin bugüne kadar yapılmamasına yönelik eleştirilere ilişkin de Oktay, eleştiri yapılabileceğini ve son derece normal olduğunu belirtti.

Oktay, birçok kurumdaki atamaların bilgisayar ortamında kurayla yapıldığını savunarak şöyle dedi:

"15 Temmuz'dan sonra stratejik kurumlarda ve stratejik, kritik projelerde çalışanlarla alakalı güvenlik soruşturmasının yapılıyor olması veya mülakatın yapılıyor olmasını yadırgamamak lazım. Şimdi belirli bir süre sonrasında, artık Türkiye normale dönüyor tekrar. Bu, bundan ibarettir. Bunun dışında farklı bir şey değil. Bütün her şey mülakatla yapılmıyor."

"KIZILAY BİZLERİ DE ÜZMÜŞTÜR"

Fuat Oktay, Kızılay'a yönelik eleştiriler ile çadır satılmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

- Kızılay 155 yıllık bir kurum. Şu anda Türkiye'de genel bir konsensüs de var. Bireylerden kurumları ayrıştırmak lazım.

- Bu kurumların hepsi bizim. Siyasi tartışmaların malzemesi yapmamak lazım. Arzu ederdik ki bu tür tartışmalar olmasın, bu tür şeyler devreye girmesin.

- Kızılay'ın kendi genel kurulu vardır, kendi yönetimini kendisi belirler. Orada zaten gerekli tedbirler, gereken yapılır.

- Buna tabii ki herkes üzülmüştür. Biz de üzüldük, çadır satılması olayı vesaire bu konuların gündeme gelmesi olayına ama Kızılay hepimizin kurumudur, üzerinde titrememiz lazım.