CiddiGazete- TV100 yazarı Murat Kelkitlioğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve hâlâ aydınlatılamayan helikopter kazasında hayatını kaybeden, Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu, Furkan Yazıcıoğlu’nun CHP’den milletvekili adayı yapılacağını iddia etti.

Murat Kelkitlioğlu, ‘CHP'den Yazıcoğlu hamlesi’ başlıklı yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

“Büyük Birlik Partisi’nin eski lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etmiş ve babasının şüpheli ölümüyle ilgili bir dosya sunmuştu.

Anlaşılan CHP, bu görüşme sonrası Furkan Yazıcıoğlu’nun peşini bırakmamış…

Önümüzdeki seçimlerde CHP, Furkan Yazıcıoğlu’nu Sivas’ta birinci sıra milletvekili adayı olarak gösterecekmiş…

Görünen o ki, seçimlere kadar daha çok sürprizlerle karşılaşabiliriz…”

'SİYASİ HEDEFİM YOK'

Murat Kelkitlioğlu, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Yazımın yayınlanmasının ardından Furkan Yazıcıoğlu benimle iletişime geçti. Kendisi, siyaseten herhangi bir hedefinin olmadığını, şimdilik siyaseti düşünmediğini ve sadece merhum babasının ölümüyle ilgili soru işaretlerini aydınlatmak ile meşgul olduğunu söyledi.”

KİM, NEREDEN ADAY OLACAK?

Öte yandan Murat Kelkitlioğlu, söz konusu yazısında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener’in nereden milletvekili adayı olacaklarına ilişkin duyumlarını da paylaştı.

Murat Kelkitlioğlu’nun duyumları şöyle:

“Ben size altılı masanın ortaklarıyla ilgili aldığım başka duyumları aktarmak istiyorum…

Mesela, Ahmet Davutoğlu nereden aday olacak?

Mesela, Gültekin Uysal nereden aday olacak?

Mesela, Abdüllatif Şener nereden aday gösterilecek?

İşte cevapları:

CHP, Davutoğlu’nu Konya’da birinci sıradan aday gösterecek…

Yine CHP, Gültekin Uysal ve Abdüllatif Şener’i İstanbul’dan aday gösterecek…”

KILIÇDAROĞLU-YAZICIOĞLU GÖRÜŞMESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile 30 Eylül 2022’de görüşmüştü. Görüşmeyi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla duyuran Kılıçdaroğlu, “Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Fatih Furkan ile görüştük. Babasının ölümü üzerindeki şüpheleri kaldırmak için ciddiyetle araştırma yapacağımızın sözünü verdim. Kendisi de buna katkı sağlayacak bir dosya teslim etti. Açık yaraları kapamadan ülke huzur bulamıyor. Kapatacağız” ifadelerini kullanmıştı.