FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ: 0-0 (İlk yarı)

Stat: Ülker

Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Esat Sancaktar

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Dirar, Chahechouhe, Giuliano, Soldado

Beşiktaş: Fabricio, Adriano, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Medel, Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Babel, Talisca, Negredo

Kırmızı kart: Dk. 30 Pepe (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 23 Chahechouhe (Fenerbahçe), Dk. 30 Caner Erkin, Dk. 45 Tosic (Beşiktaş)

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynana Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

19. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın pasıyla rakip savunmanın arkasına sarkan Chahechouhe'nun ceza sahası içi sol çaprazından yaptığı vuruşta top kaleci Fabricio'dan sekti. Giuliano'nun seken topa yaptığı hamlede meşin yuvarlak auta gitti.

30. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. Ani gelişen Fenerbahçe atağında Beşiktaş'tan Pepe, De Souza'ya yaptığı sert hareket sonrasında hakem Mete Kalkavan tarafından direk kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.

32. dakikada Neustaedter'in sağ kanattan yaptığı ortaya penaltı noktasının gerisinden Skrtel'in kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

34. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Şener Özbayraklı'nın ortasında, ön direkte iyi yükselen Soldado'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

35. dakikada Chahechouhe'nun ceza sahası dışından müsait durumda yaptığı vuruşta top farklı şekilde dışarı çıktı.

İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

59. dakikada gerginlik daha da büyüdü. Tribünlerden atılan cisim Şenol Güneş'in başını yardı. Tecrübeli çalıştırıcının başına dikiş atıldı. Beşiktaşlı futbolcular ve hakemler soyunma odalarına girdi. Gerginlik soyunma odası koridorlarına da yansıdı. Güvenlik görevlileri, soyunma odalarının önlerine yığıldı. Maçın temsilcileriyle toplantı yapan Mete Kalkavan, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle karşılaşmayı tatil etti. Başından yaralanan Şenol Güneş, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Mücadelenin sonucuyla ilgili kararı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek. Fenerbahçe taraftarlarının olaylara sebep vermesi ve olayların sarı-lacivertli ekibin sahasında gerçekleşmesi nedeniyle büyük ihtimalle maçın sonucu 3-0 Beşiktaş lehine tescil edilecek. Bu sonuç çıkarsa, Türkiye Ziraat Kupası final maçında Akhisar'ın rakibi Beşiktaş olacak.

DERBİ NOTLARI... FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Beşiktaş karşısında son karşılaşmaya göre değişikliğe gitmedi.

Ülker Stadı'na oynanan derbi maçta Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta Demir Grup Sivasspor'u 2-1 yendikleri maçın ilk 11'ini bozmadı.

Kalede Volkan Demirel'e şans veren Kocaman, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve Hasan Ali Kaldırım'dan kurdu. Ön liberoda Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisini bozmayan Kocaman, kanatlarda Faslı oyuncular Nabil Dirar ile Aatıf Chahechouhe'yu kullandı. Santrfor arkasında Giuliano Victor de Paulo oynarken, ileri uçta Roberto Soldado yer aldı.

Ozan Tufan, yaklaşık 4 ay sonra kadroda

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, yaklaşık 4 ay sonra maç kadrosuna alındı.

Devre arası kampı öncesi Aykut Kocaman tarafından kadro dışı bırakılan ve başka bir takıma transferi gerçekleşmeyince mart ayında affedilen Ozan, son olarak 27 Aralık 2017'de İstanbulspor'la oynanan kupa maçında kadroya girmiş ancak forma şansı bulamamıştı.

Sarı-lacivertli futbolcu, Aykut Kocaman tarafından tam 112 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

Fenerbahçe'de tek eksik

Sarı-lacivertlilerde derbide sakatlığı bulunan Alper Potuk forma giyemedi.

Sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakmak zorunda kalan Alper dışında Mauricio Isla ile Eljif Elmas, yabancı kontenjanı nedeniyle kadroya giremeyen isimler oldu.

Caner Erkin ve Gökhan Gönül'e tepkiler sürdü

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş forması giyen eski futbolcuları Caner Erkin'e tepki gösterdi.

Süper Lig'in ilk yarısında Ülker Stadı'nda oynanan derbide ilk kez Kadıköy'de Beşiktaş forması giyen Caner, kupa maçında da sahaya 11'de çıktı.

Caner ısınmak için sahaya çıktığı zaman sarı-lacivertli taraftarların aleyhte tezahüratları ve tepkisiyle karşılaştı.

Beşiktaş'ta maça yedekler arasında başlayan eski Fenerbahçeli Gökhan Gönül de sarı-lacivertli taraftarlarca protesto edildi.

Beşiktaşlı taraftarlar ise iki futbolcusuna tribüne çağırarak moral verdi.

Lucescu tribünde

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, derbiyi tribünde izledi.

Ay-yıldızlı ekibin teknik direktörü, karşılaşmayı yardımcısı Tayfur Havutçu'yla takip etti.

DERBİ NOTLARI... BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'de geçen hafta oynadığı Akhisarspor maçının ilk 11'ine göre derbide tek değişikliğe gitti.

Güneş, Akhisarspor maçında oynattığı Atiba Hutchinson'un yerine Oğuzhan Özyakup'a şans verdi.

Şenol Güneş, Fenerbahçe karşılaşmasına, Fabricio, Adriano Correia, Pepe, Dusko Tosic, Caner Erkin, Gary Medel, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma, Ryan Babel, Anderson Talisca ve Alvaro Negredo ilk 11'i ile başladı.

Atiba Hutchinson yine kadroda yok

Deneyimli teknik adam, Atiba Hutchinson'ı 21 kişilik maç kadrosuna almadı.

Güneş, Fenerbahçe ile kupada oynanan ilk maçta da görev vermediği Kanadalı futbolcuya Kadıköy'deki derbide de oynatmadı.

Oğuzhan Özyakup iki maç sonra 11'de

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Oğuzhan Özyakup'a ilk 11'de şans tanıdı.

Oğuzhan Özyakup, ligde oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında sahaya 11'de çıkmış ancak gördüğü sarı kartın ardından Göztepe maçında cezalı duruma düşerek forma giyememişti.

Siyah-beyazlı çalıştırıcı, Teleset Mobilya Akhisarspor maçında görev vermediği Oğuzhan'ı derbide kaptan olarak 11'de sahaya sürdü.

Larin yeniden kadroda

İlk kez Beşiktaş forması giydiği Göztepe maçında fileleri havalandıran Cyle Larin, 1 maçlık aranın ardından yeniden kadroya döndü.

Teknik direktör Şenol Güneş, Teleset Mobilya Akhisarspor maçında kadroya almadığı Kanadalı futbolcuyu Fenerbahçe maçında yedek soyundurdu.

Siyah-beyazlı taraftarlar yalnız bırakmadı

Beşiktaşlı taraftarlar Kadıköy'deki deplasmanda takımını yalnız bırakmadı.

Vodafone Park'ın önünde toplanan 2 bin 160 siyah-beyazlı taraftar Ülker Stadı'na 32 otobüsle geldi.

Kendilerine ayrılan yeri tamamen dolduran Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına destek verdi.

Öte yandan siyah-beyazlı taraftarlar, "Burası Beşiktaş" yazan bir pankart açtı.

MAÇ NOTLARI:

TRİBÜNLER RENGA RENK

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarına destek vermek için tribünleri doldurdu.

ÇOCUĞUNU ALAN MAÇA GELDİ

Haftaiçi olmasına rağmen, Fenerbahçe tribünlerinde çok sayıda sarı-lacivertli çocuk aileleriyle birlikte derbiyi izledi.

Öte yandan, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ın taraftarları, 32 otobüsle Kadıköy'e geldi.

BELEDİYE PARKINDA BULUŞTULAR

Siyah-beyazlı taraftarlar, yolculuk öncesi Vodafone Park Kuzey Kale arkasındaki Belediye park alanında buluştu.

KADIKÖY'E DOĞRU...

Bilet kontrollerinin ardından otobüslere alınan siyah-beyazlı taraftarlar, saat 16.30'da Kadıköy'e doğru yola çıktı.

SİYAH GÖZLÜK-SİYAH KAPÜŞON

Bu arada 30 otobüsle Kadıköy'e giden taraftarlar, son dönemdeki hakem hatalarına dikkat çekmek için siyah gözlük taktı ve siyah kapüşon giydi.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR KAVGA ETTİ

Fenerbahçe derbisine giden siyah-beyazlı taraftarlar, kendi aralarında kavga etti. Spor polisi, kavga eden taraftarları zorlukla sakinleştirdi.