CiddiGazete- Beşiktaş'a gol attıktan sonra disiplinsiz tavırları nedeniyle kardo dışı kalan Kasımpaşalı Aytaç Kara'nın yeni sezondaki takımı belli oldu. Galatasaray, devre arasında kadrosuna katmak istediği 28 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

TRANSFER OPERASYONU NASIL GERÇEKLEŞTİ?

- Galatasaray devre arasını bu transferi bitirmek istedi ancak Kasımpaşa Kulübü bonservis talep edince sezon sonu bekleme kararı alındı.

- Beşiktaş, teknik direktör Sergen Yalçın'ın istediği doğrultusunda Aytaç Kara transferinde devreye girdi ancak Aytaç Kara Galatasaray ile anlaştığını belirterek bu teklifi kabul etmedi.

- Aytaç Kara'nın Galatasaray'ı tercih etmesinde en büyük rolü teknik direktör Fatih Terim oynadı.

3 YILLIK SÖZLEŞME

Galatasaray, sezon sonunda Kasımpaşa ile sözleşmesi sona erecek orta saha oyuncusu ile 3 yıllık sözleşme imzalayacak. Aytaç Kara'nın yıllık 5-6 milyon TL civarına bir para alması bekleniyor.

NEDEN KADRO DIŞI KALDI?

Süper Lig'in 32. haftasında Kasımpaşa'nın Beşiktaş'ı 1-0 yendiği maçta tek golü atan Aytaç Kara, maç sonunda Sportif Direktör Serkan Reçber ile tartışmıştı. Bu tartışmanın soyunma odasında da devam ettiği ve oyuncunun bu nedenle kadro dışı bırakıldığı öğrenildi.

Aytaç Kara Süper Lig'de bu sezon 26 maçta 4 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Öte yandan Galatasaray'ın Alanyaspor ile sözleşmesi bitecek Salih Uçan için de girişimlerde bulunduğu öğrenildi!

Kaynak: Fanatik