CiddiGazete- Galatasaray yeni sezondaki ilk maçında Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup ederek lige galibiyetle başladı. Sarı kırmızılıları 3 puana götüren golleri biri penaltıdan iki gol atan Falcao ve Emre Kılınç attı. 9 yıl sonra Galatasaray'a geri dönen Arda Turan, Türk Telekom'da 3 bin 403 gün sonra resmi maça çıkarken Omar Elabdellaoui de performansıyla göz doldurdu.

İLK YARIDAN DAKİKALAR

4. dakikada Galatasaray'da Feghouli'nin ceza yayı üzerinden çektiği şutu savunmadan geri döndü. VAR incelemesinde Sofiane Feghouli'nin şutunun Kubilay Aktaş tarafından ceza sahasında eliyle kesildiği tespit edildi. Galatasaray penaltı kazandı.

8. dakikada penaltı atışını gole çeviren Falcao takımını 1-0 öne geçirdi.

14. dakikada savunmadan seken topu bir anda ceza sahasında önünde bulan Belhanda'nın vuruşu kaleci Günay'da kaldı.

15. dakikada Gaziantep FK'de Maxim'in ara pasına Andre hareketlenmek üzereyken kalesini zamanında terk eden Fatih tehlikeyi uzaklaştırdı.

27. dakikada Falcao'nun ara pasıyla savunma arkasına sızan Emre Kılınç'ın vuruşu ağlarla buluştu.

31. dakikada savunma arkasına sızan Djilobodji kaleciyle karşı karşıya kaldı, ceza yayı üzerinden yaptığı dokunuş ise direk dibinden dışarı çıktı.

33. dakikada Belhanda'nın ara pasıyla savunma arkasına sızıp topla buluşan Feghouli'nin vuruşunu kaleci Günay kornere çeldi.

34. dakikada Belhanda'nın kullandığı köşe vuruşuna kale önünde bomboş yükselen Luyindama kafayı vurdu, Günay kurtardı. Ardından Feghouli'nin gelişine vuruşunu bir kez daha Günay kurtarmayı başardı.

40. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan yolladığı pasla ceza sahasında bomboş topla buluşan Falcao'nun vuruşu bir kez daha ağları sarstı.

Böylece Falcao kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti. Kolombiyalı oyuncu ayrıca diğer golün de asistini yaptı.

43. dakikada savunma arkasına sızan Feghouli topu kaleci Günay'ın üzerinden aşırttı, ama araya giren Djilobodji gole izin vermedi.

İlk yarı Galatasaray'ın 3-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

53. dakikada Andre'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutunu kaleci Fatih kurtaramadı ve topu ağlarında gördü.

60. dakikada savunmadan seken topu ceza sahasında önünde bulan Arda'nun vuruşu üstten dışarı çıktı.

62. dakikada Omar'ın sağ kanattan yaptığı ortasına ön direkte Falcao kafayı vurdu, kaleci Günay kurtardı.

74. dakikada kullanılan köşe vuruşuna kale önünde Falcao kafayı vurdu, şutu üstten dışarı gitti.