CiddiGazete- İtalya Serie A ekibi Inter ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesheden Şilili yıldız Alexis Sanchez, Galatasaray’ın teklifini reddetti. Fransız devi Marsilya ile anlaştığı iddia edilen Sanchez, Arsenal’den eski takım arkadaşlarıyla buluşmak üzere...

33 yaşındaki forvet, Inter'de üç sezonda sadece 16 gol attığı etkisiz döneminin ardından, Fransız ekibi Marsilya'ya katılmaya hazırlanıyor. Sanchez'in, Arsenal'de birlikte forma giydiği Matteo Guendouzi, Sead Kolasinac ve Nuno Tavares'in de yer aldığı Marsilya ile iki yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

Galatasaray'da transferden sorumlu isim olan Erden Timur, Alexis Sanchez ile ilgilendiklerini açıklamıştı. Timur, "Alexis Sanchez istediğimiz oyunculardan bir tanesi. Birçok oyuncuyla konuşuyoruz. Bir pozisyon için aynı anda minimum 4-5 oyuncuyla pazarlık ederseniz zaten eliniz kuvvetli oluyor. Öyle doğru rakamlara ulaşabiliyorsunuz. Alexis de çok büyük bir oyuncu ama başka oyuncular da var. Süreç devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ ETKİSİ

Geçen sezon Ligue 1'i ikinci sırada bitiren Marsilya'nın, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması, Sanchez'in kararını etkileyen unsurlardan biri oldu.

Alexis Sanchez, Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi'nin geçen sezon en fazla forma verdiği isimlerden biriydi. Toplamda 39 maça çıkan yıldız futbolcu, skor katkısı vermekte yeterli olamayınca Inzaghi'nin gözünden düştü ve takımdan gönderilmesine karar verildi.

ALEXIS SANCHEZ'İN DÜŞÜŞÜ

Bir dönem Manchester United forması da giyen Sanchez, Jose Mourinho yönetiminde 45 maçta sadece 5 gol atarak etkisiz bir görüntü sergilemişti.

Galatasaray'ın eski hocası Igor Tudor ile Marsilya'da buluşacak olan Sanchez, Fransa'da kendisini yeniden parlatmanın yollarını arayacak.