CiddiGazete- Galatasaray Kulübü PFDK şoku yaşadı. TFF'den yapılan açıklamada, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in 12 Ocak tarihindeki beyanları sebebiyle "Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" maddesinden ve 16 Ocak'taki açıklamaları nedeniyle "Sportmenliğe aykırı hareket"ten PFDK'ya sevk edildiği belirtildi.

Özbek'in Galatasaray Kulübü'nün sosyal medya hesabından yapılan video paylaşım dolayısıyla ayrıca "Hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar" sebebiyle de disiplin kuruluna sevk edildiği duyuruldu.

"SPORTMENLİĞE AYKIRI HAREKET"

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'un 12 Ocak tarihinde düzenlenen basın toplantısındaki ifadelerinden dolayı "Sportmenliğe aykırı hareket" nedeniyle PFDK'ya sevkine karar verildiği belirtilirken, Galatasaray Kulübü'nün de aynı basın toplantısında başkan ve yöneticisinin beyanları sebebiyle disipline gönderildiği aktarıldı.

Sarı kırmızılı kulübün de Kayserispor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat ile karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından yapılan paylaşım sebebiyle hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamalar ile sportmenliğe aykırı hareket maddelerinden PFDK'ya sevk edildiği belirtildi.

TFF Hukuk müşavirliğinin, Fenerbahçe'yi saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması, Gaziantep FK'yı saha olayları ile çirkin ve kötü tezahürat, Samsunspor'u çirkin ve kötü tezahürat, Kayserispor'u da 6 oyuncusunun sarı kart görmesi nedeniyle takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedenlerinden disipline gönderdiği açıklandı.

Samsunspor deplasmanında kırmızı kart gören Sivassporlu Fode Koita'nın da kural dışı hareketi nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ya sevk açıklandı.