CiddiGazete- Süper Lig'in 26. haftasında perde Konya'da açıldı. 14 maç üst üste kazanarak Konyaspor karşısına çıkan Galatasaray, Ekim ayından sonra ilk kez puan kaybetti. Lider Galatasaray, geçen haftaki Hatayspor'a karşı alınan hükmen galibiyet dışında son 9 maçında galip gelemeyen Konyaspor'a 2-1 yenildi.

Yeni teknik direktörü Stanojevic ile çıktığı 5 maçta gol atamayıp sadece 1 puan alabilen yeşil beyazlı ekip, 31. dakikada Rashica'nın golüyle 1-0 geriye düştü. 62. dakikada Konyaspor'un gol hasretini Soner Dikmen bitirdi. Oyuna 79. dakikada giren Oğulcan Ülgün, 90+3. dakikada takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

ÜÇ GOL OFSAYTA TAKILDI

Konyaspor 1-0 gerideyken 54. dakikada Diouf ile topu filelere gönderdi ancak yan hakem pozisyon bitiminde Diouf için ofsayt bayrağı kaldırdı.

Galatasaray ise skor 1-1'ken Rashica bu kez topu fileleri gönderdi ancak Kerem'in pasında ofsaytta olan sarı kırmızılı oyuncunun gol sevinci başlamadan sona erdi.

89. dakikada ise Konyaspor'da Çekici'nin ceza sahası içerisinden çektiği sert şutta kaleci Muslera topu çıkaramadı. Çekici topu filelere gönderdikten sonra formasını çıkarıp sevinç yaşarken hakem yine ofsayt bayrağı kaldırdı. Çekici, çıkardığı forma sonrası sarı kart gördü.

Bu sonuçla lider Galatasaray 14 maçlık galibiyet serisini kaybettiği mücadele sonrasında 60 puanda kaldı. Konyaspor ise 34 puana yükselerek haftayı 8. sırada tamamladı.

Milli maçlar arasından sonra oynanacak olan 27. haftada Galatasaray, sahasında Adana Demirspor'u konuk edecek. Konyaspor ise Giresunspor deplasmanına gidecek.