CiddiGazete- Yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, orta sahaya bir takviye daha yaptı. Hollanda'nın AZ Alkmaar takımında forma giyen Fredrik Midtsjö ile anlaşmaya varan Galatasaray, 28 yaşındaki futbolcu hakkında KAP'a bildirimde bulundu.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Fredrik Midtsjö'nun transferi konusunda AZ Alkmaar ile resmi görüşmelere başlanmıştır" denildi. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalaması beklenen tecrübeli orta saha oyuncusu, daha sonra Galatasaray'ın kampına katılacak.

Kariyerine Rosenborg formasıyla başlayan ve uzun yıllar Norveç'te forma giyen Midtsjö, 2017 yılında 2 milyon euro bedelle AZ Alkmaar'a transfer edildi. Norveç Mili Takımı’nın formasını 11 kez giyen Fredrik Midtsjö, geçen sezon oynadığı 41 maçta 6 asist yaptı.

OKAN BURUK'TAN MIDTSJO YORUMU

Fiorentina ile oynanan hazırlık maçından sonra Midtsjö hakkında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle oyuncunun bize katılması gerekiyor. İyi bir takım oyuncusu. Tabii ki biz iyi oyunculara sahibiz. O da iyi bir takım oyuncusu. Takım oyuncusu olmak, bir profesyonel olmak çok önemli. Her sene 40-42 maç oynayan bir oyuncu. Bu anlamda hem toplu hem topsuz oyunda bize destek verecek."

"TRANSFERLERİMİZ OLACAK"

"Ayakları da iyi olan bir oyuncu seçtik. Bizi ileriye taşıyacak, performansı yüksek bir oyuncu. Onun da bize katkı sağlayacağını düşünüyorum. Onun yanında tabii ki yine transferlerimiz olacak. Takımımızı en güçlü hale getirmek istiyoruz. Zor geçen senenin ardından bu senenin bizim için çok daha iyi geçmesini istiyoruz. O yüzden en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yönetimimiz en iyisini yapmaya çalışıyor. İnşallah güçlü bir kadro ile şampiyonluk yarışı içerisinde en iyisini yapan ve şampiyonluk için bütün performansını veren bir takım olmak istiyoruz."