CiddiGazete- İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden "insani aranın" bittiğini ve saldırılarına yeniden başladığını duyurdu.

İsrail ile Hamas arasındaki uzlaşma kapsamında 24 Kasım Cuma günü saat 08.00'de uygulamaya giren "insani ara" bu sabah itibarıyla sona erdi.

Hamas, Gazze'de "insani ara"nın uzatılması için yaptıkları tüm teklifleri İsrail4in reddettiğini duyurdu. Arabulucu ülke Katar ise "insanı ara"ya dönülmesi için İsrailli ve Filistinli yetkililer arasında görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

GAZZE'NİN GÜNEYİ DE SAVAŞ ALANI İLAN EDİLDİ

Savaşın yeniden başlamasının ardından İsrail, daha önce güvenli bölge olacağını duyurduğu Han Yunus'u "tehlikeli savaş bölgesi" ilan etti ve buradaki bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi.

İsrail'den Türkiye'ye yaptırım planı İsrail'den Türkiye'ye yaptırım planı

İsrail güçleri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'un 4 bölgesine havadan broşürler atarak halka tahliye uyarısında bulundu. Broşürlerde, "El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir" ifadeleri kullanıldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in "insani ara"nın bitmesinin ardından birkaç saat içinde Gazze'de en az 32 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu.

İSRAİL'DE SİRENLER ÇALDI

Bu arada İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden atılan bir roketin hava savunma sistemi tarafından imha edildiğini açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi sınırında bulunan yerleşim birimlerinde uyarı sirenlerinin çaldığı ve Gazze'den fırlatılan bir roketin havada imha edildiği bildirildi.