CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Mart’ta Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri'nde çiftçilerle buluşmasında, akşamları manda yoğurduna hurma, kestane balı, yulaf ezmesi karıştırarak yediğini, bu karışımın şifa olduğunu söyleyerek salondakilere de bunu uygulamalarını tavsiye etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tavsiyesi muhalefetin tepkisini çekmişti.

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanlığı, Erdoğan’ın bu tavsiyesine tepkisini vatandaşlara manda yoğurdu dağıtarak gösterdi.

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Vahap Özsüer, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

‘BIRAKIN MANDA YOĞURDUNU...’

“Vatandaşlarımızın ekmeğe, yağa, simide muhtaç olduğu bu zor dönemde Sayın Cumhurbaşkanı’nın manda yoğurdu tavsiyesine erişmesi imkansızdı.

İnsanlar bırakın manda yoğurdunu uzun süredir evlerine inek yoğurdu bile alamayacak durumdalar.

Çanakkale’de yaklaşık 200 vatandaşımıza manda yoğurdu tattırmak istedik. Yoğurtlara ilgi çoktu. Kısa sürede 35 kilogram yoğurdun tamamı tükendi çünkü gerçekten insanlar manda yoğurdunun tadını bile bilmiyorlardı.

‘HALKTAN KOPUKLAR’

Vatandaşın aklıyla dalga geçmeye devam eden iktidar, manda yoğurdu ve Medine hurması, kestane balı öneriyor. Çarşıda pazardaki yangına gözlerini kapayanlar, zamlardan bihaber olanlar maalesef halktan kopuklar. Biz biliyoruz ki evine ekmek alamayan, hatta halen ramazan pidesine bile kavuşamayan vatandaşlarımız var.

Bizler de dedik ki tadımlık manda yoğurdunu vatandaşlarımızla buluşturalım. Vatandaşlarımızın ilgisi için teşekkür ediyoruz.

‘VATANDAŞI DİNLEYİN’

Biz buradan iktidar ve onun küçük ortağına sesleniyoruz: Pazara çıkın ve esnafın, vatandaşın derdini dinleyin. Ülkede kriz var ve insanlara ulaşamayacakları tavsiyelerde bulunmayın.”