CiddiGazete- Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu açıklamasının ardından ilk istifa haberi Gelecek Partisi'nden geldi.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Muharrem Ödemiş, yaşananların "siyasi maceraları için bir hayal kırıklığı" olduğunu belirterek, istifa ettiğini açıkladı.

Ödemiş, altılı masanın cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu göstermesinin ardından yaptığı yazılı açıklama ile istifasını sundu.

Birçok kez, Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itirazlarını partisinin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na ilettiğini belirten Ödemiş, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yaklaşık bir yıldır tüm itirazlarımı, parti kuruluş amaçlarına uygun olmayan bu teslimiyetçi anlayışı, birçok defalar parti içinde ve yüz yüze sayın Genel Başkan'a bizzat ifade etmeme rağmen, bir sonuç alamadığımı üzülerek müşahede ettim. Türkiye'nin yeni dönemini şekillendireceği iddiasıyla açıklanan liderlik namzedini ve bu liderliğin kadro yapısını, büyük bir heyecanla çıkmış olduğumuz siyasi serencamımız için bir hayal kırıklığı olduğu gerekçesiyle, son yıllarda yaşadığımız kutuplaştırıcı ve ötekileştirici siyasetin, bir başka versiyonunun, eser miktarda da olsa, öznesi olmak istemediğimi tüm kamuoyuna duyurmak istedim. Tamamen ilkesel ve öznel siyasete inancımdan kaynaklanan bu değerlendirmem neticesinde, Gelecek Partisi hükmü tüzel kişiliği altındaki tüm görevlerimden Kurucular Kurulu Üyeliği, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul İl Koordinatörlüğü) istifa ediyorum..."