CiddiGazete- Telefon dolandırıcılarının son kurbanı, eski Devlet Bakanı Azimet Köylüoğlu oldu.

Sabah gazetesinin haberine göre, Tansu Çiller’in ilk başbakanlığı döneminde, 25 Haziran 1993 - 5 Ekim 1995 tarihleri arasında işbaşında olan 50. Hükümet’te İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yanan 82 yaşındaki Azimet Köylüoğlu, İzmir’in Foça ilçesinde tek başına yaşıyordu.

SAVCI DİYE TANITTI

Köylüoğlu’na telefonla ulaşan bir kişi, kendisini Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Galip Öztürk olarak tanıtarak, parasının ve banka hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilip kullanıldığını söyledi. Komiser numarası da yapan dolandırıcı, arkadaşlarına ait sözde polis kimliklerini göndererek inandırıcılığını artırmaya çalıştı.

HESAPLARINI TEK TEK SAYDI

Köylüoğlu'na hangi bankalarda, kaç hesabı bulunduğunu söyleyen dolandırıcı, başka hesapları olup olmadığını da sordu. Eski bakanın telefonundaki mobil bankacılık bilgilerini isteyen sözde devlet görevlileri, bankalardan çekilecek paraların seri numaralarının alınacağını, dolandırıcıların bu şekilde bulunacağını ve Köylüoğlu'nun zararının tamamının kamu tarafından karşılanacağını ifade etti.

20 GÜN BOYUNCA SAAT BAŞI “ALO”

Bu süre içinde bankalardaki paraları günlük şekilde havale yoluyla kendilerine gönderen dolandırıcılar, 20 gün boyunca Köylüoğlu'nu her saat başı arayarak "Alo" diyerek telefonu kapatmasını söyledi. 20 gün boyunca her saat başı polislerin aradığını düşünen Köylüoğlu, "Alo" diyerek telefonu kapattı.

KENDİNİ İZOLE ETTİ

Evinin gözetlendiğini sanan eski bakan, camı ve perdeleri kapatıp dışarıdaki hayatıyla ilişkisini sonlandırdı. Dolandırıcılar bu sayede eski bakanın kendileri ile konuşurken sesinin duyulmasını engelledi. Devlete yararlı olacağını düşünen Köylüoğlu, kendisine ne söylenirse yaptı.

OĞLUNUN EVİNİ İSTEDİLER

Dolandırıcılar bu olayda 10'a yakın telefon hattı kullandı. 20 günün sonunda yeniden arayan dolandırıcılar, bu kez Sarıyer'de oğlu üzerine kayıtlı evini satması gerektiğini söyledi. Bunun için İzmir'den İstanbul'a gelen Köylüoğlu, Sarıyer Tapu Müdürlüğü'ne giderek yaklaşık 15 milyon lira değerindeki gayrimenkulü dolandırıcılara devretmek istedi. Oğlundan aldığı vekalette sorun çıkınca satış gerçekleşemedi.

Dolandırıcılar tarafından hemen İzmir'e dönmesi tembihlenen Köylüoğlu, İzmir'e gitmeden önce İstanbul'da ikamet eden oğlunun yanına gidince dolandırıldığını anladı. Eski bakan, şikayetçi oldu, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.