CiddiGazete- Türkiye’de coronavirüs vaka ve vefat sayılarındaki artış önlenemiyor. Ramazan ayının ilk iki haftası için alınan kısmi kapanma kararının ne kadar etkili olduğu, sürdürülüp sürdürülmeyeceği ya da daha sert tedbirler alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Merak edilen konuların başında da cuma gününe denk gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve Ramazan Bayramı’nda tam kapanma olup olmayacağı.

Her iki bayram için de henüz bir karar alınmadı. Ancak Bilim Kurulu’nun tavsiyesi ve İçişleri Bakanlığı’nın ek bir genelgesiyle sürpriz bir karar alınabileceği ifade ediliyor.

İKİNCİ KEZ EVDE KUTLAMA

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması halinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da evlerde kutlanacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında devlet erkanının katılımıyla gerçekleştirilecek Anıtkabir’deki törenler ise sınırlı kişinin katılımıyla maske ve mesafe kurallarına uyularak yapılacak.

AVM’LER KAPATILACAK MI?

Türkiye genelinde uygulanan kısmi kapanmanın devam edip etmeyeceği de hafta başında yapılacak kabinede tartışılacak. Kabinede iki hafta sürecek daha sert tedbirlerin alınabileceği belirtiliyor.

Kabinede, kalabalık yerler ve AVM’lerin kapatılmasına yönelik yeni kararların alınabileceği kaydediliyor. Bu nedenle Ramazan Bayramı’nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması da seçenekler arasında.

Kaynak: Hürriyet