CiddiGazete- Halk TV'de "Perdenin Önü Arkası" programında konuşan Sözcü Gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arasının iyi olmadığı yönündeki haberleri değerlendirdi.

Zeyrek daha önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Sedat Peker konusunda konuşmaması için uyardığını söylediğini hatırlatarak, o günden sonra Soylu'nun konu hakkında hiç açıklama yapmadığını belirtti.

Zeyrek aynı zamanda Süleyman Soylu'nun istifasının ya da koalisyon dengeleri bakımından görevden alınmasının zor olduğunu söyleyerek, "Güvenlik meseleleri ittifak ortağı MHP'nın hassas konusu ve o konuda da en iyi çalıştıkları isim Süleyman Soylu. Onunla da devam etmek istiyorlar. O nedenle de Cumhurbaşkanı'nın kısa vadede konuyla ilgili bir tasarrufa gideceğini düşünmüyorum" dedi.

Hakan Çelenk'in, "Devlet Bahçeli ile Süleyman Soylu'nun iyi çalışması güvenlik konularında ortaklaşmak dışında, İçişleri kadrolarında MHP yapılanması olabilir mi?" sorusu üzerine Zeyrek, "MHP kadrolaşması demek doğru olur mu bilmiyorum ama şu anda 81 ildeki emniyet müdürlerinin yaklaşık 70 tanesi ülkücü kökenli.

Sadece emniyet değil, jandarmada da aynı şey söz konusu.

Parti olarak MHP demek doğru olmasa da ülkücü kadroların şu an güvenlik politikalarında çok belirleyici olduğunu söyleyebilirim" ifadeleri kullandı.