CiddiGazete- Akit TV'de yayınlanan "Derin Kutu" programına konuk olan AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, katılımcılar arasında yer alan Merkez Partisi Genel Başkanı Abdurrahim Karslı'ya FETÖ tepkisi gösterdi.

Programda Abdurrahim Karslı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında attığı "FETÖ diye bir örgüt yoktur" şeklindeki sosyal medya paylaşımı ekrana getirildi. Mehmet Metiner, bu paylaşımı ilk kez gördüğünü ve çok şaşırdığını söyleyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine Abdurrahim Karslı'ya dönüp tekrar "FETÖ terör örgütü yok mu yani" diye sordu. Karslı, sözlerinin arkasında durunca Mehmet Metiner tepki göstererek, "Ben ilk defa görüyorum bu tweeti. Bu sizin durduğunuz yeri kimi arkaladığınızı yeter sebeptir" dedi. Metiner'in bu sözleri üzerine Karslı "Tamam doğru" dedi.

Bunun üzerine iyice sinirlenen Metiner "Bu mesajı görseydim sizinle burada oturmazdım. Ben 15 Temmuz'u yaşan bir insanım. Benim yanımda arkadaşlarım öldürüldü. Ben izninizle kalkacağım. Bunu gerçekten görseydim hiç gelmezdim" diyerek stüdyoyu terketti.

FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi'ndeki akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2016'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Prof. Dr. Abdurrahim Karslı'ya bu kez programın sunucusu Sabri Balaman bir soru yöneltti.

"FETULLAH GÜLEN TERÖRİST MİDİR"

Suncunun, "Fetullah Gülen terörist midir değil midir?" sorusuna Karslı, "Ben onu diyemem" diye cevap verdi. Sunucu bunun üzerine "Ben özür diliyorum. 251 insanımızın canına mal olmuş alçaklığa ben bu programı yapamayacağımı ifade ediyorum. Ben sizle aynı yayını yapamam" diyerek programı bitirdi.