CiddiGazete- İddialara göre kent merkezinde çay ocağı bulunan Armağan Kuru zabıtalar tarafından kapatılan iş yeri hakkında konuşmak için arkadaşıyla birlikte, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın oturduğu siteye gitti.

Otoparkta gerçekleşen konuşma esnasında taraflar arasında tartışma çıktı. Başkan Yakar, ruhsatlı silahını çıkarıp ateş etti. Bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanan Armağan Kuru, hastaneye kaldırıldı.

‘KENDİMİ KORUMAK İÇİN ATEŞ ETTİM’

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, olaydan sonra güvenlik güçleri tarafından ifadesi alınan Belediye Başkanı Yakar, ailesinin yanında kendisine saldırı yapıldığını söyleyerek, “Eşim ve çocuklarımla birlikte eve döndük. Aracı park etmek için sitenin otoparkına girdim. Eşim ile 5 yaşındaki çocuğum asansöre bindi. Bu sırada iki kişi geldi. Bana, ‘Sen bizim ekmek yediğimiz çay ocağını zabıtalarınla kapattırdın, ekmeğimizle oynadın’ diyerek küfür ve tehdit etmeye başladı. Ben polisi aradım. Ancak şahıslar üzerime yürümeye başlayınca kendimi korumak için ruhsatlı silahımı çekerek korkutmak amacıyla yere doğru ateş ettim. Yerden seken kurşun saldırganlardan birinin ayağına isabet etmiş” dedi.

‘4 KURŞUN BACAKLARIMA İSABET ETTİ’

Olayda yaralanan ve Bulancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan evli ve 3 çocuk babası Armağan Kuru ise kapatılan çay ocağı hakkında Yakar ile konuşmaya gittiğini söyleyerek, “Başkan ekmeğimle oynadı. Bu konuyu konuşmak için kendisine ulaşamadım. Yolda görüncede görüşmek istedim. Neden böyle yaptığını sordum.

Hiçbir şekilde üstüne yürümedim. Vurmadım hatta temas bile etmedim. Daha sonra ben arkamı dönüp giderken başkan arabasından silahını alıp tam 6 el ateş etti. 4 kurşun benim bacaklarıma isabet etti. Birisi de parmaklarımı sıyırdı. Kurşunlardan bir tanesi kemiğimi kırdı ve şu anda sol bacağımda sinirsel hasar görünüyor. Tüm olay kamera kayıtlarında mevcuttur. Başkan Recep Yakar'ın söyledikleri gerçek değildir” diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, olayda yaralanan Armağan Kuru Giresun Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek sol bacağından ameliyata alındı. Kuru’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.