CiddiGazete- Süper Lig'de son 4 maçında sadece 1 puan çıkarabilen ve lider Trabzonspor'un 10 puan gerisine düşen Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç, Samandıra'da "Gündem Özel" programında açıklamalarda bulunuyor.

İşte Ali Koç'un açıklamaları: "Öncelikle güzel bir yaz kampı geçirdik. Bazı transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden dolayı son dakikaya kaldı. Sezona da güzel bir başlangıç yaptık. Samandıra başarı için en iyi şartları tesis etmeye çalıştık. Takım kurmaya çalışırken, FFP gibi bütün kısıtlamalara rağmen bana göre elimizden gelen en iyisini yaptık. Kağıt üzerinde Fenerbahçe bize göre en iyi kadrolardan biri. Bize göre en iyisi. Toksik unsurlardan Samandıra'yı arındırdık. 7. haftaya lider girdik. Her şey güzel giderken futbolun akışına aykırı kaybettiğimiz puanlar camiada umutsuzluk yarattı. Ümitsizliğe insanları ittiler.

"DEĞİŞİKLİKLERE GİTMEMİZ GEREKEN BİR DURUM YOK"

Yönetim kurulu olarak daha fazla mesai vereceğiz. Çok büyük değişikliklere gitmemiz gereken bir durum yok. Dört haftada bu duruma geldiysek dört haftada daha farklı olabiliriz. Daha 78 puan var. 22. haftada şampiyonluğun en büyük adayıydık. Hakem hataları ile şampiyonluğu kaybettik. Hayatın olağan akışına aykırıydı. Camia ümidini kaybetmemesi gerek. Unutmayın ki tüm şampiyonlukları çok zor müşkül şartlar altında taraftarların desteğiyle ulaşılmıştır.

"PEREİRA BURAYA YARIM KALAN HİKAYESİNİ BİTİRMEYE GELDİ"

Bir kere burası Fenerbahçe! Fenerbahçe'de başkansan teknik direktörsen diğer camialara göre kredin çok daha azdır. Son yıllarda geldiğimiz nokta bu. Rakibin hocası bir sorgulanıyorsa Fenerbahçe hocası iki sorgulanır. Vitor Pereira ilk anons edildiği günden itibaren hedef tahtasına kondu. Türk hocalara doğal bir koruma kalkanı vardır. Hoşgörüsü, kredisi çok daha az. Maça 1-0 mağlup başlıyorsunuz. Pereira'nın UEFA için gelmediğini çok net söyleyebilirim. Adam buraya F.Bahçe'de yarım kalan hikayesini bitirmeye geldi. Doğru yaptığımızı düşünüyorum. Her zaman B planı olmalıdır.

"PEREİRA İLE DEVAM EDECEĞİZ"

Galatasaray maçının sonucu ne olursa olsun söylediklerim geçerlidir. G.Saray maçını kazanacağız. Kaybetsek bile ayrılık gibi bir durum olmayacak. Tazminat pazarlığı yaptığımız konuşuluyor kesinlikle böyle bir durum yok. Çünkü hocamızın tazminatı yok.

"HERKESİN MAKİNE GİBİ ÇALIŞMASI GEREKİYOR"

10 puan fark çok yüksek olabilir. Ama unutmayın ki bir takım arayı açtı. Özellikle ebedi dostlarımız, ezeli rakiplerimiz ile aynı noktadayız. Oyun sistemimizde herkesin makine gibi çalışması gerekiyor.

"HOCAMIZIN ARKASINDAN İŞ ÇEVİRMEYİZ"

Fenerbahçe yönetim kurulu hocamızın arkasında iş çevirmez. Hocamızdan memnunuz. Problemlerin aşabilecek durumdayız. Dolayısıyla bu şekilde devam edeceğiz.

"MESUT ÖZİL TİCARİ İŞLERİ BIRAKIP SAHAYA ODAKLANMALI"

Mesut Özil daha sık oynamak istiyor. Haklı olarak oynamaya aç. Hocamız Mesut'un neler yapabileceğini biliyor. İyi bir Mesut'un ne harikalar yaratabileceğini dünya biliyor. Fenerbahçe hocasıysan işin zor. Van Persie olayı yaratmak istiyorlar. Hocamız da Mesut'a karşı önyargılı değil. Mesut kendini ispatlamak istiyor. Mesut'un ticari işleri bir kenara bırakıp, Fenerbahçe için sahaya odaklanması gerekiyor.