CiddiGazete- "Alparslan Türkeş'in 104. doğum günü etkinliği" MHP Ankara İl Başkanı'nın organizasyonuyla basıldı. Alparslan Türkeş'in anılmasını istemeyen grupla salondaki ülkücüler arasında çıkan kavgada yaralananlar oldu. Polis ekipleri olayları izlemekle yetindi.

Saldırı ve sonrasında gelişen olaylar, Türkiye'nin iki gündür en çok konuştuğu konu başlıklarından oldu.

Devlet Bahçeli de MHP'nin bugünkü grup toplantısının ardından olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı tehdit etti.

Alparslan Türkeş Vakfı, son gelişmelerin ardından, olayları özet geçen bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

İşte Alparslan Türkeş Vakfı'nın açıklaması:

ALPARSLAN TÜRKEŞ VAKFI'NDAN AÇIKLAMA

Vakfımız tarafından Ankara'da düzenlenen merhum Alparslan Türkeş'in "104. doğum günü anma toplantısı"na maalesef istenmeyen, ülkücü geleneğe, töreye, edep ve adaba aykırı menfur bir saldırı gerçekleştirildi.

Basında, sosyal medyada, kamuoyunda olayın takdimiyle ilgili olarak yer alan bazı konular için açıklama yapma gereği doğmuştur:

1- Vakfımız yeni kurulmuş değildir. Vakfımız 1997 yılında, merhum Alparslan Türkeş'in eşi Seval Türkeş ve çocukları Ahmet Kutalmış Türkeş ile Ayyüce Türkeş Taş'ın himayelerinde teşekkül ettirilmiştir. Kuruluşunda ve devamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin fiili katkısı ve ilgisi olduğu ifadesi gerçekleri yansıtmamaktadır. Sayın Mansur Yavaş'ın vakfımıza sadece manevi desteği bulunmaktadır.

2- Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'in 104. doğum günü anmasında da karar ve uygulama aşamasında hiç kimsenin dahli söz konusu değildir. Toplantının düzenlenmesi kararı, iradesi ve uygulaması, kimsenin himayesi altında gerçekleşmemiştir. Karar merci, sadece vakıf yönetimidir.

3- Toplantıdan bir gün önce sosyal medyada dolaşan mesajlardaki iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Vakfımız siyaset dışı ve siyaset üstü bir kuruluş olup, hiçbir siyasi kurum ve belediye ile organik ilişkili değildir. Bir partiye karşı olmak veya başka bir partiye/partilere yakın olmak gibi bir tavrımız söz konusu değildir.

4- Yapılan çirkin saldırının yöneteni bellidir. Bütün video görüntüleri ile failleri ortadadır. Cumhuriyet savcılıklarının ve emniyet güçlerinin resen işlem yapmaması talihsizliktir. Saldırganlar polis bilgisi altında salona girmiş daha sonra da yine polisin himayesi ile salondan kaçırılıp, selametle uğurlanmışlardır.

5- Bugün Cumhuriyet savcılığına gerekli şikâyette bulunacağız. Yenimahalle Demetevler Polis Merkezi'nde saldırıda yaralanarak rapor alan kişilerin şikâyet başvuruları söz konusudur. Bu kişiler video görüntüleri sonrasında kendilerini darp eden kişiyi teşhis etmiş bulunmaktadırlar. Bu kişi elini kolunu sallayarak gezmektedir.

Bütün ilgilileri, yetkilileri görevlerini hakkıyla yapmaya ve hukukun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz.

Alparslan Türkeş Vakfı

Mütevelli Heyeti