CiddiGazete- Avanos Belediyesi, Kanadalı Centerra Gold şirketinin bölgedeki altın arama faaliyetlerini durdurduğunu ve şirketin çekilme kararı aldığını açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kanadalı Centerra maden şirketi, Avanos'a bağlı Özkonak ve Göynük köylerinde toplam bin 306 hektarı kapsayan devasa alanda altın aramak için Enerji Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nden resmen ruhsat almıştı. Yapılan analizler neticesinde ilgili alanın rezerv oranı düşük olması sebebiyle Centerra maden şirketi alandan çekilme kararı almıştır."

HALK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre, geçtiğimiz yıl Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasındaki Ziyaret Dağı'nda altın arayan Kanadalı Centerra Gold şirketi, bölgedeki ağaçlandırma sahasındaki çamları sökerek altın madeni sondajları yapmıştı.

Yöre halkının tepki gösterdiği şirketin çalışma yaptığı alan, binlerce yıllık Özkonak yer altı şehri, Belha Manastırı ve Kapadokya'ya özgü jeolojik yapının olduğu bir alanda yer alıyordu. Altın araması yapılan bölge aynı zamanda Avanos ve çevre yerleşimlerinin içme sularının alındığı bir konumdaydı.